artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A hajdú-bihari rendőrök előterjesztést tettek a szerb testvérpár letartóztatására.

Őrizetben a debreceni ékszerrablás elkövetői 02Őrizetben a debreceni ékszerrablás elkövetői 03

Szokatlan hangokra lett figyelmes egy nő 2022. január 27-én 10 óra 30 perc körül egy debreceni ékszerüzlet előtt. Azt is látta, hogy bent dulakodás van, két férfi ütlegel egy harmadikat. Az asszony azonnal hívta a 112-es segélyhívó számot, azonban a bejelentés közben a két elkövető elmenekült a helyszínről. A tevékenység-irányítási központ soron kívül riasztotta az egységeket, akik még telefonhívás közben a helyszínre érkeztek. Mentőt hívtak a bántalmazott férfihoz, majd azonnal meghallgatták a szemtanúkat. Sokan két zömök férfiról számoltak be, akik egy citromsárga személyautóval hajtottak el, valamint egy fiatal férfi az elkövetők után szaladt és lefényképezte a menekülő autó rendszámát is.

A debreceni egyenruhások hajtóvadászatot indítottak az elkövetők felkutatására. Az egyik járőrpár percekkel a bejelentést követően kiszúrta a belvárosban az autót és azonnal követni kezdték, valamint értesítették a kollégáikat. A szirénázó rendőrautók majd minden irányból körbezárták a menekülők útját, amikor parkoló gépkocsiknak ütköztek. A feltételezett elkövetők futásnak eredtek, de nem jutottak messzire, mert a járőrök pár méter megtétele után utolérték és megbilincselték őket.

Őrizetben a debreceni ékszerrablás elkövetői 04Őrizetben a debreceni ékszerrablás elkövetői 05

A nyomozás eddigi adatai alapján a két férfi nem sokkal a bejelentés előtt lépett be az ékszerüzletbe, egyikőjük azonnal egy gáz- és riasztó fegyvert szegezett az eladóra, majd ütni-verni kezdték. A dulakodás közben, ugyan próbáltak egy fekete táskába ékszereket pakolni, azonban a végén a fegyvert és a táskát is hátrahagyva kellett elmenekülniük.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a szerb testvérpárt, akiket bűnügyi őrizetbe vettek és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A 46 éves férfi, és a 37 éves öccse is részeletes beismerő vallomást tett a rendőröknek.

You have no rights to post comments