artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

ROHU

gazdatavasz

egeszsegesvaros

helyijárat

viktoriatours

aurabannermedium2

LizArt Design hajas

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2021. szeptember 18. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 874-9786

06 (30) 596-1883

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Lyoni sertésborda

Heti "B" menü:

Gyümölcsleves

Rizses hús

HETI MENÜ

veradas

ZöldVáros Szerelempark

coaching2

koboreb

Nagy erővel csapott le a vihar Hajdú-Bihar megyére a kora esti órákban. A széllel és esővel érkező jelenség is sok munkát ad a tűzoltóknak. Jellemzően, a megyén átsöprő szél okoz nehézséget, fákat kicsavarva, faágakat letördelve, a közúti és a gyalogos forgalmat veszélyeztetve. Több, mint kétszáz riasztás futott be a műveletirányító központba rövid időn belül. Dolgoznak a károk elhárításán Debrecenben, Hajdúnánáson, Nyíradonyban, Balmazújvárosban és Berettyóújfaluban is.

Berettyóújfaluban, a Népliget utcában egy tizenöt méteres fa ága leszakadt, két emberre rádőlt, ezért a helyszínre érkeztek a mentőket is. Az esetnél a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók eltávolítják a fát. A Kálvin téren lakóházra dőlt egy fa, a város tűzoltói motoros láncfűrésszel avatkoznak be.

Debrecenben, a Szabó Kálmán utcában lakóházra és kerítésre dőlt egy fa, amelyet a város hivatásos tűzoltói távolítanak el. Hajdúnánáson, a Bocskai utcában villanyvezetéket szakított le egy faág. A hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre.

Muraközi István polgármestert facebook oldalán közölte: A Katasztrófavédelem és a Rendőrség tájékoztatása szerint sajnos személyi sérültjei is vannak a délutáni viharnak. A Bihar Termálligetnél 1 súlyos és 2 könnyebb sérülés történt. A József Attila lakótelepen is súlyosan megsérült egy személy. Ezen kívül megbontotta a vihar a Zsinagóga Kultúrtér tetőszerkezetét. A megyében közel 300 esetben riasztották a mentőegységeket.

A károk felszámolása jelenleg is zajlik. A hivatásos tűzoltók munkáját az önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok, valamint a Hajdú-Speciális Kutató - Mentő egyesület is segíti.   

Békés megyében közel hetven helyszínre riasztották már a tűzoltókat. Elsősorban Mezőkovácsházáról, Gyuláról, Vésztőről, Békéscsabáról és Szeghalomból érkeztek bejelentések.