artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A TOP-1.1.1-15-HB1-2016-00012 azonosítószámú „Ipari Park és iparterület fejlesztése Berettyóújfaluban” című projekt ünnepélyes átadására 2021. május 27-én került sor a Korhány-ér utca, Tesco mögötti területen. KÉPGALÉRIA

Köszöntő beszédet mondott Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke és Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere.

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő beszédében elmondta, 21 éve annak, hogy a 26 hektáros regionális ipari park átadásra került, melynek létesítése akkor 300 millió forintba került. Az új ipari park területe 3,3 hektár és a beruházás 625 millió forint volt.

A képviselő emlékeztetett, már korábban megjegyezte, az autópálya egy lehetőség, hogy a települések kihasználják annak előnyeit. Itt most egy példát látunk arra, hogy ezt a lehetőséget Berettyóújfalu Város Önkormányzata megragadta és egy ipari parkot hozott létre, közel az autópályához.

Északi iparterület átadása 03Északi iparterület átadása 01

A régi ipari parkban közel 40 vállalkozás mintegy 300 főnek ad munkalehetőséget. Mivel az betelt, szükségessé vált egy újabb terület elérhetővé tétele a letelepedni szándékozó cégek számára. Remélhetőleg ez az új ipari park is minél hamarabb benépesül, melynek funkciója egyrészt a munkahelyteremtés, valamint a gazdasági élet szerelői számára olyan környezet létrehozása, amely arra ösztönzi őket, hogy ide, Berettyóújfaluba települjenek. A bihari térségben az elmúlt időszakban jelentős fejlesztések történtek, így lassan nem lesz rá igaz az elmaradott jelző.

Északi iparterület átadása 07Északi iparterület átadása 06

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte, egy település életében az ipari fejlesztések mindig kiemelt jelentőségűek, mert ezekkel a beruházásokkal a környező vállalkozások működését segítik. Fontos a térség vállalkozásainak és meglévő munkaerejének összehangolása, valamint a munkahelyre történő gyors eljutás érdekében a megfelelő közlekedés biztosítása a kisebb településeken lakók számára.

A beruházások nem állnak meg, ugyanis hamarosan megjelennek azok a pályázati kiírások, amelyek révén Hajdú-Bihar megye 116 milliárd forint fejlesztési forráshoz fog jutni. Az ezzel kapcsolatos egyeztetések már el is kezdődtek.

Északi iparterület átadása 08Északi iparterület átadása 12

Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere bízik abban, hogy hamarosan minél több vállalkozás veszi birtokba az új, északi ipari parkot és sok ember találja meg itt a számítását. A tervezés kezdeti szakaszában még nem lehetett érzékelni a vállalkozások részéről azt a jelentős igényt, amit mára már szerencsére jól látunk,  és lassan további területekben, fejlesztésekben kell gondolkodnunk- emelte ki a polgármester. Ez köszönhető Debrecen húzóerejének, valamint a gyorsforgalmi úthálózat nagyfokú fejlesztésének, becsatlakozásának. A szakképzés, illetve a szakképzett munkaerő biztosításával vonzóvá tudjuk tenni az egész bihari térséget.

A projektet és az eredménykommunikációs könyvet Demény Zsolt pályázati referens mutatta be. Az esemény az ünnepélyes szalagátvágással és állófogadással zárult.

Északi iparterület átadása 18Északi iparterület átadása 14


iparipark

You have no rights to post comments