artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A Magyar Vöröskereszt lakossági bejelentés alapján értesült róla, hogy a “NEM PACEKBA MŰKÖDŐ MAGYAR “ORVOSOK, EÜ SZAKEMBEREK” elnevezésű nyílt Facebook csoportban egyesek álhíreket terjesztenek a Vöröskereszt nevében, mely szerint “a beoltott emberek vére értéktelen és nem használható vérplazmákhoz.”

A Magyar Vöröskereszt ezúton elhatárolódik az állítástól. Sem a Magyar Vöröskereszt, sem bármely más, a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségéhez tartozó nemzeti társaság nem tett ezzel kapcsolatban kijelentést.

A Magyar Vöröskereszt kizárólag a kiszállásos hazai véradóesemények szervezését végzi. Nem foglalkozik vérplazma gyűjtésével, vizsgálatával és felhasználásával.

A Magyar Vöröskereszt a véradással kapcsolatban kizárólag az alábbi weboldalakon és közösségi média oldalakon, vagy a sajtón keresztül értesíti a lakosságot.

Szervezetünk az ügy kapcsán megtette a szükséges lépéseket.

Amennyiben úgy gondolja, hogy Ön is tud olyan csalásról, melyben a Magyar Vöröskereszt nevét jogosulatlanul felhasználják, lépjen kapcsolatba az országos vagy megyei szervezeteinkkel: https://voroskereszt.hu/rolunk/elerhetosegeink/

You have no rights to post comments