artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2022. augusztus 12. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Erdei gombaleves csipetkével

Brassói aprópecsenye sült burgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (650 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A tavalyinál is több Aranyanyura érkezett ajánlás 2012-ben: közel félezer köztünk élő hősnőt ajánlottak a Richter Gedeon Nyrt. és a Terézanyu Klub által életre hívott elismerésre.

 

 

 

Október 10-ig lehetett rövid, személyes történettel pályázni. Fáradhatatlan ápolónőket, a tanítványaikért élő tanárnőket, fogyatékkal élő gyermekekért küzdő orvosnőt és lehetetlent nem ismerő gyógypedagógusokat ajánlottak a díjra.

Három kategóriában hirdették meg a kezdeményezést: orvosnőket, pedagógusnőket és egészségügyi szakdolgozókat lehetett jelölni. Összesen 12 döntőst választ ki a zsűri, amelynek tagjai: Dr. Gyarmati Andrea olimpikon, orvos; Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Kriston Andrea, az Intimtorna módszer kidolgozója, Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Dobó Kata színésznő és Rácz Zsuzsa író.

A döntősökre november 12-től lehet majd az interneten szavazni. Kategóriánként két díjat osztanak ki, az egyikről a közönség, a másikról a zsűri dönt. A díjazottak az Aranyanyu-szobrocska mellé 200 ezer forint pénzjutalmat is kapnak. Az elismeréseket november 30-án adják át.

„Ha történetesen egy ufó olvashatná a beérkezett több száz jelölést ezekről a fantasztikus nőkről, irigykedve állapítaná meg, hogy a létező világok legjobbikát teremtettük meg: önzetlen és odaadó emberekből áll. Már önmagában az ajánlásokat olvasni is gyógyír a léleknek. Akárcsak tavaly, idén is nehéz dolga lesz a zsűrinek és a szavazóknak, mert csupa kiváló jelölt közül kell majd kiválasztaniuk a legjobbakat.” – mondta Rácz Zsuzsa író, a díj megálmodója.

Az Aranyanyu Díj létrehozásának célja a nők társadalmi megbecsültségének növelése, és az, hogy, felhívja a figyelmet az oktatásban és az egészségügyben dolgozó nők munkájának nélkülözhetetlen voltára.

You have no rights to post comments