artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

tavaszbanner2020

ROHU

20ulius

gazdatavasz

egeszsegesvaros

helyijárat

viktoriatours

aurabannermedium2

LizArt Design hajas

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2021. augusztus 5. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Húsleves

Csülök pékné módra, forgatott burgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Meggymártás pirított grízzel, főtt hússal

Heti desszert (500 Ft):

Tiramisu

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Gulyásleves

Túrós csusza

Heti "B" menü:

Zöldborsóleves

Rizses hús

HETI MENÜ

veradas

ZöldVáros Szerelempark

coaching2

koboreb

 

 ilonatavasz2020

A szövetségi egészségügyi minisztérium május 18. éjféltől hatályos friss rendelete szerint Ausztria az alacsony koronavírus fertőzöttségi mutatókkal rendelkező országokból érkezőkkel szemben eltörli a karantén-kötelezettséget.

Így valamennyi Ausztriával szomszédos országból, tehát Magyarországról is karantén nélkül lehet beutazni - írja Kovács Balázs Bécsben élő turisztikai szakértő blogján.

A határon az ellenőrzéskor amennyiben nem vagyunk beoltva, vagy hitelt érdemlően - angol vagy német nyelvű dokumentummal - nem tudjuk bizonyítani, hogy az elmúlt 6 hónapban átestünk a betegségen, akkor negatív koronavírus teszteredményt kell bemutatni.

Oltási igazolásként szintén angol vagy német nyelvű, az oltás tényét és típusát tartalmazó igazolást, vagy a nemzetközi „sárga oltásigazolást” kell felmutatni. Ezt a későbbiekben az elektronikus zöld útlevél felválthatja majd.

A minap a Nemzeti Népegészségügyi Központ elküldte szerkesztőségünknek azt a dokumentumot, amellyel – a külföldi beutazás egyik feltételeként – a hazai utazók angol nyelven igazolhatják oltottságukat.

Fontos, hogy Ausztriában csak az Európai Gyógyszerügynökség, illetve a WHO által engedélyezett oltást fogadják el, vagyis a Magyarországon használt Szputnyik oltással egyelőre nem lehet karantén nélkül belépni.

Amennyiben a beutazó keleti vakcinával lett beoltva, úgy negatív teszteredménnyel lehet az oltást kiváltani. Ha nem rendelkezik az utazó belépéskor érvényes teszttel, akkor azt 24 órán belül pótolni kell, amelynek tényét a hatóságok ellenőrizhetik.

Május 31-ig a belépés előtt még szükséges az online felületen is regisztrálni. A járvány szempontjából magas kockázatú ország-csoportból való érkezéskor a védettséggel nem rendelkezőkre karantén-kötelezettség vár, amelyet legkorábban negatív teszt birtokában 5 nap múlva  lehet  megszakítani.

A különösen rizikós, „vírusmutáns” országokból (Brazília, India, Dél-Afrika) érkező repülőkre szóló landolási tilalmat a rendelet június 6-ig meghosszabbította.

Fotó: 123rf.com