artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

tavaszbanner2020

viktoriatours

20ulius

gazdatavasz

egeszsegesvaros

helyijárat

aurabannermedium2

LizArt Design hajas

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2021. június 19. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Karfiolleves

Rizses hús

Heti "B" menü:

Zöldborsóleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ

veradas

ZöldVáros Szerelempark

coaching2

koboreb

babakötvény 300x250

prophibanner

 ilonatavasz2020

Felújítják a debreceni Hotel Aranybika épületét, és a szálláshely-szolgáltatás megtartása mellett a patinás szálloda ad majd otthont a Mathias Corvinus Collegium debreceni központjának.

A patinás Aranybika szálló lesz a jövőben a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozási és oktatási programjainak debreceni központja – jelentette be az MCC kuratóriumának elnöke, a Miniszterelnökség államtitkára a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Orbán Balázs közölte, hogy az MCC megvásárolta és felújítja az épületet. Először a szálloda "új szárnyát" alakítják át, addig a régi szállodarészben kezdődik meg a képzés, amely később a felújított részben működik tovább. Ezután újítják fel a régi, szecessziós épületet, amelyet ismét szállodaként működtetnek majd. Erre egy üzemeltető céggel szerződnének. A felújítást saját forrásból kívánja megvalósítani a Mathias Corvinus Collegium.

Budapest után a vidéki egyetemi városokban nyitja meg központjait az MCC, ahol az általános iskolától az egyetemekig vehetnek részt ingyenes tehetséggondozó programokban a fiatalok – mondta az elnök. Az MCC a vidéki központok létrehozásával értékeket is ment azzal, hogy felújítja, megóvja az épített örökségként számon tartott nagy múltú, de sok esetben rossz állapotú, elhanyagolt vagy használaton kívüli épületeket. A beruházás következtében az ingatlanok visszanyerik a városban korábban betöltött központi szerepüket – fejtette ki Orbán Balázs.

Hozzátette, hogy Debrecenben visszaállítják az Aranybika régi hírnevét: a szállásfunkció mellett a korábbi kulturális-közösségi terek is visszatérhetnek az Aranybikába, ugyanis az ingatlanhoz tartozó hangversenyterem megóvásáról is tárgyal a Mathias Corvinus Collegium a város vezetésével. A tervek szerint a helyiek nyilvános rendezvényeken és kulturális programokon vehetik majd birtokba az ikonikus épületet.

Papp László polgármester üdvözölte, hogy a korábban a kultúrának, a művészeteknek is helyet adó épületegyüttes immár tudásközpont funkcióval is kiegészül.  Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője azt mondta: az új szállodarész jelentős átalakításával egy "tájseb" szűnik meg a debreceni belvárosban.

A Dehir a bejelentés kapcsán emlékeztetett, a Hotel Aranybikát a Cívis Hotels Zrt. anyagi nehézségei miatt még 2010 novemberében hirdették meg eladásra. Az épületet 2013-ban vásárolta meg a karrierjét az Aranybikában felszolgálóként kezdő üzletember, Boros József cége. Az üzletember akkori felújítási terveiről itt írtunk.

A Hotel Aranybika 1915-ben épült szecessziós stílusban Hajós Alfréd, az első magyar olimpiai bajnok tervei alapján.

Fotó: MTI / Balázs Attila