artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

tavaszbanner2020

viktoriatours

20ulius

gazdatavasz

egeszsegesvaros

helyijárat

aurabannermedium2

LizArt Design hajas

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2021. május 12. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Meggyleves

Baconnal töltött karaj rántva, zelleres burgonyapürével

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (500 Ft):

Gundel palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Gyümölcsleves

Rántott szelet kukoricás rizzsel

Heti "B" menü:

Zöldbableves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ

veradas

ZöldVáros Szerelempark

coaching2

koboreb

prophibanner

 ilonatavasz2020

Az időjárás kedvező változásával egyre többen veszik elő motorkerékpárjukat és vesznek részt a közúti közlekedésben. A motorosok is sokat tehetnek azért, hogy ne váljanak baleset részesévé, illetve áldozatává.

A motorkerékpár több hónapos állását követően fontos, annak teljes körű átnézése, szervizelése. Kizárólag a jogszabályi előírásoknak megfelelő, karbantartott, kellően felkészített motorkerékpárral vegyen részt a közúti forgalomban. A jó minőségű gumiabroncsok használata is fontos.

A motoros ismerje meg motorkerékpárját, legyen tisztában saját képességeivel, a megszerzett rutinnal, és fejlessze tovább vezetéstechnikai ismereteit.

A láthatóság-észlelhetőség biztosításával, a kiszámíthatósággal, a megfelelő védőruházat viselésével és a KRESZ előírásainak betartásával sok baleset elkerülhető lenne, vagy a baleset bekövetkezésekor a sérülés súlyossága lenne enyhébb.

A legfőbb baleseti ok motorosokat érintő balesetek során a motorkerékpár nem megfelelő sebességének megválasztása. Méretük miatt kevésbé észlelhetőbbek, mint a nagyobb járművek, így ez által a távolságuk és a sebességük is nehezebben megbecsülhetőbb a közlekedés többi résztvevői számára.

Motorkerékpár vezetésekor nagyon fontos a megfelelő fizikai és mentális állapot! Soha ne üljön motorra, ha nincs biztonságos vezetésre alkalmas állapotban.

A motorkerékpár vezetője és utasa mindig viseljen megfelelő méretű, optimális védelmet biztosító motorkerékpáros bukósisakot, és használjon motoros védőfelszerelést!
Legyen mindenkor partner a közlekedésben! Közlekedjen úgy, ahogy azt saját biztonsága érdekében másoktól is elvárja.

Balesetmentes közlekedést kíván a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság!

Fotó: www.archmotorcycle.com