artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2021. november 30. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Őszibarack krémleves

Baconnel töltött csirkemell rántva, parajos burgonyapürével

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (500 Ft):

Vaníliakrémes palacsinta gyümölcsöntettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 874-9786

06 (30) 596-1883

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Gulyásleves

Káposztás kocka

Heti "B" menü:

Köménymagleves

Toroskáposzta

HETI MENÜ

Az idei év kezdetén Hajdú-Bihar megye vizsgált településein egy családi házért átlagosan 150 és 380 ezer forintot kértek el négyzetméterenként. A cikk betekintést nyújt, hogy a megye egyes településein átlagosan mennyit kellet négyzetméterenként fizetniük az itt lakóingatlant vásárlóknak 2021 kezdetén.

Megéri családi házat vásárolni Berettyóújfalun

Az idei év januári hónapjában, Hajdú-Bihar megyében, a vizsgált települések közül a legmagasabb négyzetméter árak Debrecenben voltak. Itt egy családi ház átlagosan 380 ezer Ft/m2-be került. Jóval kedvezőbb, közel 100 ezer forinttal alacsonyabb négyzetméter áron lehetett ilyen típusú ingaltanhoz jutni Hajdúszoboszlón és Hajdúsámsonon. Ezeken a településeken, mintegy 290 ezer Ft/m2-t kellet azoknak fizetniük, akik házat szerettek volna megvásárolni.

Hajdúböszörmény települése családi ház vásárlása szempontjából igen kedvező ingatlan árakat kínált. Az idei év első hónapjában itt átalagosan 270 ezer Ft/m2-ért kínálták eladásra a házakat a tulajdonsok. A vizsgálatban résztvevő városok közül ennél is kedvezőbb áron lakóingatlant Berettyóújfaluban kaphattak a vásárlók. Pontosabban 220 ezer Ft/m2-es átlagáron lehetett családi házhoz jutni.

csh

Hajdú-Bihar megyében van olcsóbb ingatlanpiac a berettyóinál

Berettyóújfalu környező települései között vannak olyanok, melyek még barátságosabb kínálati árakkal kecsegtetnek az ingatlanpiacon. Az egyik ilyen Balmazújváros, ahol a családi házak átlagára idén januárban 210 ezer Ft/m² volt. Ebben az időszakban kedvező átlagárat –200 ezer Ft/m²-t – tudott felmutatni Derecske is.  Az Ingatlnnaet.hu által vizsgált települések közül pedig a legalacsonyabb áron családi házat Püspökladányban lehetett vásárolni a januári kínálati átlagárak alapján. Aki itt szeretett volna családi házat vásárolni átlagosan 150 ezer forintos átlagos négyzetméter árral találkozhatott.

csh2

A hazai kormány segíti a családi ház vásárlását

A családokért felelős tárca nélküli miniszter, Novák Katalin még a tavalyi évben bejelentette, hogy idén januárban közel 10 millió forintos támogatást is kaphatnak azok, akik gyermeket nevelnek vagy gyermekvállalás előtt állnak. A hazai kormány a többgenerációs otthonok létrehozását is támogatja, méghozzá azáltal, hogy a családi házak tetőterének beépítésére lehet igénybe venni kedvezményt. Természetesen, mint mindennek, ennek is megvannak a maga feltételei. Az egyik ilyen például, hogy meghatározzak a terület nagyságát az adott gyerekek számától függően. Abban az esetben, ha egyetlen gyereket vállalnak 600 ezer forintot, ha kettőt 2,5 millió forintot, ha pedig hármat nevelnek, úgy a vissza nem fizetendő támogatás összege 10 millió forint lehet. Emellett követelmény az is, hogy földszinti és tetőtéri lakásnak nem lehet egy és ugyanazon személy a tulajdonosa.