artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A tavaszias időjárás miatt egyre többen veszik elő a kétkerekűjüket, ebből adódóan egyre több biciklissel és motorossal találkozhatunk megyénk közútjain. Kérjük, hogy a balesetek megelőzése érdekében fogadják meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait.

Kerékpárosok:

  • Ellenőrizzék saját, illetve gyermekeik biciklijét, annak világítóberendezéseit és fékeit.
  • A közlekedés minden résztvevőjére, így a kerékpárosokra is vonatkozik a „látni és látszani” biztonsági alapelv. Az esti szürkületben és éjszaka nagyon fontos, hogy megfelelően legyen kivilágítva kerékpárjuk és viseljenek láthatóságot segítő eszközöket.
  • Kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt szálljanak le kerékpárról, és a forgalomba való bekapcsolódás előtt győződjenek meg annak veszélytelenségéről!

Motorosok:

  • Közlekedjenek megfontoltan! Fontos az út-, látási és időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás és a követési távolság helyes megválasztása. A megfelelően elsajátított kezelési vagy fékezési technika életet menthet!
  • Felkészülten, megfelelő műszaki állapotú motorral induljanak útnak! Nagyobb túra előtt – lehetőség szerint – érdemes szakszervizben átnézetni a járművet. Fontos a motoron található biztonsági felszerelések ellenőrzése is, ha valamelyik nem megfelelően működik, törött, sérült, akkor ne mulasszák el azokat lecserélni!
  • Motorozás közben viseljenek megfelelő védőfelszerelést és öltözéket! Az élénk színű bukósisak, motorosruha és csizma könnyebben észrevehetővé teszi a jármű vezetőjét a közlekedés többi szereplője számára. Ezek használata egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik. A bukósisak esetében a sértetlen és rendszeresen tisztított, karbantartott sisak meghálálja a gondozást, ám egy esetleges baleset, esés után mindenképpen szükséges ellenőrizni, hogy megfelelően el tudja-e még látni a védelmet.

… hogy mindenki hazaérjen!

You have no rights to post comments