artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Magyarország kormánya ilyen döntést nem hozott – reagált a Magyar Turisztikai Ügynökség a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége körlevelére."Alaptalan és felelőtlen rémhír a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnökének azon állítása, hogy Magyarországon pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és éttermeknek. Magyarország kormánya ilyen döntést nem hozott" – írta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A brüsszeli forrásból érkező vakcinák nem elegendőek a tömeges oltás elindításához, ezért a kormány Kínával és Oroszországgal is tárgyal a vakcinák tömeges beszerzéséről, hogy mielőbb elinduljon a tömeges oltás Magyarországon. Ezt követően, ahogy lehet, azonnal kinyithatnak a szektorban működő vállalkozások – olvasható az MTÜ közleményében.

A turizmusirányítás arra a – kedden több online hírportál által is kiszivárogtatott – körlevélre reagált, amelyben Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke a kormányzati kommunikáció és a Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatására hivatkozva arról értesítette a szövetség tagjait, hogy "a jelenleg érvényben lévő korlátozások valószínűleg pünkösdig fennmaradnak", így a szállodáknak, éttermeknek – a színházakhoz, mozikhoz, múzeumokhoz stb. hasonlóan – további zárvatartásra kell felkészülniük.

A levélben arról is tájékoztatták a tagságot, hogy a szövetség tovább tárgyal az állami segítségről és ennek kapcsán milyen kéréseket fogalmaztak meg az MTÜ vezérigazgatója felé.

FRISSÍTÉS:

Visszavonja tájékoztatóját az MSZÉSZ

Visszavonja a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a tagjainak január 18-án – a korlátozások feloldásával kapcsolatban – küldött tájékoztatójában leírtakat – közölte Flesch Tamás elnök kedden késő este, hivatkozva a Kormányzati Tájékoztatási Központ által is kiadott, fenti cáfolatra.

A 484/2020. (XI.10.) Korm. rendelet értelmében a szállodák, éttermek jelenleg is működhetnek korlátozásokkal. A tömeges oltást követően korlátozás nélkül, ahogy lehet, kinyithatnak a szektorban működő vállalkozások – áll az MSZÉSZ közleményében.

You have no rights to post comments