artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Visszahozták az idősek számára kijelölt vásárlási idősávot, a tavaszi rendelkezéstől eltérő módosításokkal: A kedd 0 órától érvénybe lépő kormányrendelet szerint a 65 év felettiek bármikor vásárolhatnak, de hétfőtől péntekig 9 és 11 óra, hétvégén 8 és 10 óra között csak ők lehetnek bent a boltban.

A kormány elfogadta az Idősek Tanácsa javaslatát, és a keddi naptól minden hétköznap (hétfőtől péntekig) 09.00 óra és 11.00 óra között, illetve hétvégén (szombaton és vasárnap) 08.00 óra és 10.00 óra között bevezeti az idősek vásárlási sávját. Ebben az időintervallumban csak 65 év felettiek léphetnek be az élelmiszerüzletekbe, a drogériákba (illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut és higiéniai papírterméket árusító üzlet) és a gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletbe (gyógyszertár).

Az élelmiszerüzletben, a drogériában és a gyógyszertárban az idősek a védett vásárlási idősávon kívüli időszakban is szabadon vásárolhatnak.

Az idősek védelme a járvány felfutásával kiemelten fontos, hiszen a vírus gyakorlatilag minden magyar településen jelen van, ráadásul az időseknél és a krónikus betegeknél nagyobb a kockázat a fertőzés súlyosabb lefolyására. Az időseket továbbra is arra kérjük, hogy vigyázzanak magukra, kerüljék a zsúfolt, zárt tereket és a bevásárláshoz lehetőleg kérjék hozzátartozójuk, vagy akár az önkormányzat segítségét.

A díjmentes parkolási lehetőségek bővítése érdekében megnyitották a parkolóházakat, valamint ingyenessé tették a parkolást a költségvetési szervek és az állami tulajdonú cégek közterületi parkolóiban.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara javaslatára 5 százalékra csökkentették az elvitelre készülő ételek áfáját. 

Akik november havi bérletet vettek, de november 18-ig visszaváltották, illetve akik az intézkedések életbe lépése - november 11. - előtt kezdődő érvényességű, a benyújtáskor még legalább 15 napig érvényes havi bérletet vásároltak, a bérlet árának a felét kapták vissza.

Azok, akik november 11. előtt vettek az említett dátum utáni érvényességgel kezdődő havi bérletet, a bérlet teljes árát igényelhetik a helyközi közlekedési vállalatoktól.

Fotó: MTI

You have no rights to post comments