artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

tavaszbanner2020

viktoriatours

20ulius

gazdatavasz

egeszsegesvaros

helyijárat

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2020. november 28. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Karfiolleves

Sült hús tört burgonyával

"B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

 ilonatavasz2020

Berettyóújfalu jó eséllyel indult a Hajdú-Bihar megyei családi házak árversenyében, mégsem itt a legkedvezőbbek a vásárlók számára kínált ajánlatok. Jó néhány olyan város van a megyében, ahol sokkal alacsonyabb átlagáron érhetőek el a házak, ami egyúttal azt is jelenti, hogy többet ér a pénzünk. Az Ingatlannet.hu megmutatja mit is jelent 20 millió forint az egyes városok ingatlanpiacán.

Hogyan vette fel a versenyt Berettyóújfalu a nagyobb városokkal?

Magyarországon a legdrágább négyzetméter árak az agglomerációban vannak. Ezt követik a nagyobb városok, ahol akár 400 ezer forintot is elkérhetnek egyetlen négyzetméterért. Hajdú-Bihar megyében  településtől függően családi házat idén októberben 100 ezer ft/m²-től egészen 380 ezer Ft/m²-ig lehetett kapni.

A legdrágább ingatlanárak Debrecenben voltak. A megyeszékhelyen 20 millió forintért 50 m²-es házat kínáltak eladásra. Ennél kedvezőbb ajánlatot kaphattak azok, akik Hajdúszoboszlón és Hajdúböszörményen érdeklődtek családi házak iránt. Itt a keretösszegért átlagosan 70 m² járt. Ugyanezért az összegért Berettyóújfalun még tágasabb, 90 m²-es családi ház üthette a vevők markát. A vizsgált városok között a legalacsonyabb négyzetméter árak Hajdúnánáson és Balmazújvárosban voltak. Ezekben a településekben a 20 millió forintért kapható négyzetméterek száma jóval meghaladta a százat.

családi házak átlagára hajdú bihar megye berettyóújfalunál nagyobb városaiban

Nagy hal a kis pocsolyában?

Az előzőekben Berettyóújfalu családi házainak szeptemberi átlagárát a nála nagyobb városokéval vetettük össze, most a nála kisebb városokkal hasonlítjuk össze. Püspökladányban, Hajdúházán, Nádudvaron és Devecseren 20 millió forint egy sokkal nagyobb házat ért, mint Berettyóújfaluban. Az említett településeken az összeg átlagosan 100-200 m²-rel volt egyenlő. A vizsgált szereplők között volt olyan is, ahol a keretösszegért kisebb házat lehetett kapni, mint Berettyón. Hajdúsámsonban ugyanis a 20 millió forint mindössze egy 70 m²-es házra futotta.

Tehát a lokációtól igen erősen függ az ingatlanok ára. Az októberi átlagárak alapján számos olyan település van a megyében ahol egy városközponti ház áráért a perifériákon akár kettőt is lehetne venni.

családi házak átlagárai hajdú bihar megye berettyóújfalunál kisebb városaiban

Egyre népszerűbbek a vidéki ingatlanok

Az OTP Ingatlanpont elemzése szerint az emberek idén szívesebben költöznek Budapestről az agglomerációba, illetve a vidéki nagyvárosokból még vidékebbre. Éppen azért teszik ezt, mert kis lakásuk áráért máshol egy nagy családi házat kaphatnak.

Hajdú-Bihar megyében is jellemző az új elvándorlási trend. Debrecenből sokan költöznek inkább egy periférián elhelyezkedő kertes házakba. Olyan környező települések kereslete élénkült, mint Hajdúböszörmény, Vámospércs, illetve Hajdúnánás. Ezeken a településeken a 10-25 millió forintért elérhető, 50-80 négyzetméteres használt ingatlanok iránt érdeklődnek a legtöbben.

Szóljon hozzá!