artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az országos meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint az előttünk álló napokban meglehetősen változékony, éjszakánként gyakran fagyos időre van kilátás. Péntek estétől egyre többfelé csökken fagypont alá a hőmérséklet, szombat reggelre pedig országszerte fagyok várhatók. Kérjük, hogy fogadják meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési tanácsait!

  • A hajnali, illetve a kora reggeli fagyok miatt jeges foltok alakulhatnak ki az úttesten, megnövekedhet a féktávolság, ezért különös figyelmet kell fordítani a tapadási viszonyok váratlan megváltozására.
  • Fontos, hogy a szélvédők tiszta és páramentes állapotban legyenek. A balesetek megelőzése érdekében a járművezetők elindulás előtt gondosan takarítsák meg a gépkocsijuk ablakait, hogy a kilátás minden irányban biztosított legyen. Soha ne induljanak el úgy, hogy csak egy kis sávban törlik le a szélvédőt, hiszen így a megnövelt holtterekkel saját magukat akadályozzák a szabad kilátásban!
  • Ha szabad ég alatt parkol az autó, akkor jégkaparó és jégoldó mindig legyen kéznél! Ezeket tartsák maguknál, ne hagyják az autóban, hiszen lehet, hogy az ajtókat sem tudják kinyitni a nagy hidegben.
  • A párás, ködös idő esetén a gépjárművezetők járműveiken a menetfény helyett a tompított fényszórót kapcsolják be – ha az időjárási és látási körülmények indokolják – lakott területen belül is. Tompított fényszóró használata mellett működik a hátsó helyzetjelző lámpa, míg menetfény mellett nem, így biztosítható a láthatóság.

… hogy mindenki hazaérjen!

You have no rights to post comments