artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

tavaszbanner2020

viktoriatours

20ulius

gazdatavasz

egeszsegesvaros

helyijárat

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2020. november 28. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Karfiolleves

Sült hús tört burgonyával

"B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

 ilonatavasz2020

Az adócsökkentések éve lesz 2021, mert csak így lehet újra lendületbe hozni a gazdaságot. A most meghozott 30 napra szóló áthidaló intézkedések a korlátozások által súlyosan érintett ágazatoknak segítenek, a legfrissebb döntés az elvitelre készülő ételek áfájának 5 százalékra csökkentése. Frissítés!

A kormány most sem adja fel a munkaalapú gazdaság filozófiáját, ezért a vállalkozásokat kell abba a helyzetbe hozni, hogy megtarthassák a munkaerőt és fejleszthessenek új emberek felvétele érdekében. Orbán Viktor miniszterelnök megerősítette, tartani fogja magát ahhoz a korábbi kijelentéséhez, hogy amennyi munkahelyet a vírus elvisz, annyit hozunk létre. Elkötelezett vagyok az iránt, hogy a 2021-es évben érezhető adócsökkentés történjen.

A hosszabb távú intézkedések előtt a most meghozott, 30 napra szóló gazdasági áthidaló támogatások azokon az ágazatokon igyekeznek segíteni, amelyeket a korlátozások súlyosan érintenek, ilyenek például a szállodák és az éttermek. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének javaslatára úgy döntött a kormányfő, hogy 5 százalékra csökkentik az elvitelre készülő ételek áfáját. 

Külön munkacsoport dolgozik egy gazdasági növekedési akcióterven, azokat a hosszabb hatású és hosszabb távon érvényes döntéseket dolgozzák ki, amelyekkel - alapvetően adócsökkentésekkel - újra lendületbe akarják hozni a gazdaságot.    Az iparűzési adó és a társasági nyereségadó felfüggesztésére vonatkozó javaslatokat úgy kommentálta Orbán Viktor, hogy "meredek, de azért fel lehet rajta kaptatni, csak a kellő arányt kell eltalálni", de mindenképpen kell adót csökkenteni, különben nem lesz munkahely. Ezért elkötelezett az iránt, hogy jövőre érezhető mértékű adócsökkentés legyen, ha kell, a központi büdzsé és az önkormányzati költségvetések is vállalják ezt.

Frissítés! Megjelent a rendelet!
A Magyar Közlöny 2020/246. számában már péntek késő este megjelent a vonatkozó rendelet, amely kimondja, hogy a csökkentett, 5 százalékos áfakulcsot elvitellel vagy házhoz szállítással történő értékesítéskor abban az esetben lehet alkalmazni, amennyiben a termékértékesítőnél étkezőhelyi vendéglátásban helyben készített étel-, nem alkoholtartalmú italforgalom szolgáltatás nyújtásának feltételei a védelmi intézkedés elrendelését és hatályba lépését megelőzően fennálltak, illetve annak hiányában fennállnának.

Az 5 százalékos adómérték nem alkalmazható az ügylettel összefüggő szállítással kapcsolatos díjra.

A rendelet november 14-én lépett életbe, és február 8-án veszti hatályát.

Fotó: Vadnai Szabolcs/kormany.hu

Szóljon hozzá!