artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Berettyóújfalu Város Önkormányzata a „Kerékpárút fejlesztése Berettyóújfaluban” című TOP-3.1.1-15 pályázati projekthez kapcsolódó programokat szervezett szemléletformáló, a kerékpározást népszerűsítő szándékkal 2020. október 2-án. KÉPGALÉRIA

A kicsit szeles, borongós idő ellenére élénk volt az érdeklődés az első bringás reggelin 2020. október 2-án reggel 7 és 9 óra között Berettyóújfaluban, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola mögötti parkban. A szervezők nem csak frissítőről, péksüteményről és gyümölcsről gondoskodtak, hanem közlekedésbiztonsági oktatóanyaggal is ellátták az érdeklődőket, illetve a rendezvény ideje alatt az Ethna Kerékpárbolt és Szerviz munkatársai ingyenesen átvizsgálták a járműveket. A bicajosok örömmel fogadták az eseményt, és reményüket fejezték ki, hogy a későbbiekben is lesz hasonló, a bringázást népszerűsítő rendezvény a városban.

Bringásreggeli Berettyóújfaluban 04Bringásreggeli Berettyóújfaluban 28

A bringás reggelit követően a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola udvara kínált hasznos és változatos programot az alsósoknak. ElőszörTarr Sándor közlekedési szakember, a Koroknai Autósiskola munkatársa tartott előadást, valamint Lukács Zsolt, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársa beszélt a kerékpárosokra vonatkozó szabályokról, az utakon lévő veszélyekről. Az óvodások futóbicikliket, védősisakokat, térd- és könyökvédőket kaptak, amit az intézményben tudnak majd használni. A program zárásaként a Gabitrial extrémsport csapat tagjai látványos bemutatót tartottak a gyerekeknek, majd a vállalkozó szelleműek kipróbálhatták az akadálypályát.

Trialbemutato 38Trialbemutato 40

Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere elmondta, fontosnak tartja, hogy az emberek tisztában legyenek a közlekedés alapvető szabályaival, így az ilyen rendezvényekkel fel lehet hívni a figyelmet a KRESZ betartásának fontosságára.

A kerékpárút-fejlesztések tovább folytatódnak, ugyanis azokat az utcákat, intézményeket, közösségi tereket is be kívánják kapcsolni a meglévő hálózatba, ahol nagy tömegben vannak jelen biciklisek. Ilyen például a temető, a kórház vagy a városban lévő iskolák. A településen nemcsak a bel-, hanem a külterületi szakasz hossza is jelentős, hiszen már Nagyváradig is el lehet kerékpározni, a Berettyó-töltésen Szeghalomig, vagy akár a derecskei csemetekertig a 47-es főút mellett. Ezek továbbfejlesztése a polgármester szerint kiváló turisztikai lehetőség, de ennek köszönhetően a helyiek is nagyobb túrákra vállalkozhatnak, és ennek köszönhetően egyre többen kerékpároznak városunkban .




You have no rights to post comments