artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

 ilonatavasz2020

Mozikba került az utóbbi évek legsikeresebb magyar gyerekfilm-sorozatának legújabb része, a Bogyó és Babóca 4. ‒ Tündérkártyák ‒ 13 + 1 új mese. A csigafiú és a katicalány 14 új, összefűzött kalandját országszerte több mint negyven város 52 filmszínháza tűzte műsorára. Ennek örömére a rajzfilmet gyártó KEDD Stúdió játékot hirdet, amely során Bogyó és Babóca legnagyobb rajongóit keresik.

A játék lényege, hogy a rajongók készítsenek egy fotót a rajzfilm plakátja előtt a filmet vetítő mozik egyikében vagy a KEDDShopban, és töltsék fel Facebookra a #bogyóésbabóca4amozikban hashtaggel. A posztolók között három Bogyó és Babóca 4. ajándékcsomagot sorsolunk ki, amelynek tartalma egy-egy Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák hangoskönyv és a mozifilm posztere. Így kedvenceik a rajzfilm megnézése után is a gyermekekkel lehetnek.

Fontos, hogy a bejegyzés nyilvános legyen, mert csak így tudjuk kisorsolni a nyerteseket.

A játék időtartama: 2020. 07. 18. – 2020. 08. 02.

A sorsolás időpontja: 2020. 08. 04.

A rajzfilmet vetítő mozik listája itt olvasható: https://bit.ly/2Dzr5HS

A KEDD Stúdió nyereményjátékáról szóló bejegyzés pedig itt található: https://www.facebook.com/kedd.net/posts/2774296712800145

A Bogyó és Babóca 4. ‒ Tündérkártyák ‒ 13 + 1 új mese az elmúlt évtized legsikeresebb magyar gyerekfilm-sorozatának negyedik része, amely az előző három mozifilmhez hasonlóan elsősorban a 2-6 éves gyerekeket szólítja meg. A Pro Familiis, Aranykönyv és Janikovszky Éva-díjas író, Bartos Erika bájos karakterei játékosan, különböző kalandokon keresztül fedezik fel az őket körülvevő világot, a mesék a természet szeretetére, a békességre ösztönzik a legkisebbeket. A kis nézők a 14 új epizódból megtudhatják, kinek gyűjtötte a tengerparton a legszebb kagylókat Ugri és Szellő, hogyan jut el egyedül a tücsök koncertjére a Holdbogár, aki nem tud járni, vagy hogy mi sül ki abból, ha a kicsiknek és nagyoknak együtt kell fociznia, míg a Buborék és a Tündérkártya című epizódok az óvodások közti konfliktusok feloldására mutatnak példát.

“Bartos Erikától már megszoktuk, hogy értéket, minőséget közvetít. Olyannyira ismeri a gyermeki lélek mozgatórugóit, mint nagyon kevesen. Történeteiben, rajzaiban magára ismerhet minden kisgyermek, és sokszor bizony mi, felnőttek is” – mondja Koltai Krisztina, az Erzsébetvárosi Magonc Óvoda óvónője, aki csoportjával elsők között nézhette meg a mozifilmet. „Bogyó és Babóca kalandjai ablakot nyitnak a világra, a valóságra. Megláttatják a gyerekekkel, hogy milyen erő rejlik a barátságban, hogy nem baj, ha hibázunk, azt mindig jóvá lehet tenni, hogy szabad mérgesnek is lenni, hogy nem is nehéz bocsánatot kérni, és hogy milyen jó érzés, ha megbocsátunk, vagy megbocsátanak nekünk. Az új részekben nagy hangsúlyt kaptak a közös tevékenységek, az összefogás, a segítségnyújtás is, amit az óvodai nevelésünk nagyon fontos szegmensének tartunk” – teszi hozzá.

A JIMJAM és a RÉGIÓ Játék közreműködésével bemutatott mozifilm nemcsak kedves történeteket és tanulságos kalandokat tartogat a nézőknek, hanem egy igen komoly üzenetet is közvetít számukra: az új szereplő, a kerekesszékes Holdbogár által Bartos Erika a fogyatékossággal élők mindennapjait szeretné megmutatni a legkisebbeknek. „A Holdbogár gyenge lábai ellenére semmiképp sem kiszolgáltatott szereplő, sokkal inkább az önállóságot testesíti meg” – mesélte az új karakterről egy interjúban az írónő. A gyermekek szociális érzékenyítését már egészen korán fontos elkezdeni, véli Koltai Krisztina. “Holdbogár karaktere és története hiánypótló a gyermekirodalomban, ritkán vállalkozik arra bárki, hogy ezt a témát a gyerekek elé vigye mese formájában. Pedig igenis nagy szükség van rá, és hatalmas segítség, hogy éppen a meséken, történeteken keresztül találkozhatnak ezzel, mert a legközvetlenebb kapcsolatot biztosítják az érzelmeik, gondolataik, és a való világ történései, helyzetei között.”

A Bogyó és Babóca 4. ‒ Tündérkártyák mozifilmet a korábbi részekhez hasonlóan ezúttal is az Oscar-díjra jelölt M. Tóth Géza és Antonin Krizsanics alkotópárosa rendezte. „A negyedik Bogyó és Babóca sorozat és mozifilm azzal a felelősség-érzéssel és alapossággal készült, amellyel csakis a legkisebbek számára készít ajándékot az ember” – emelte ki M. Tóth Géza. A mesélő és a szereplők hangját ismét Pogány Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész kölcsönözte, a produkció zenéjét és hangzásvilágát pedig a Kifli Zenekar szerezte.

KEDD Stúdió

Bogyó és Babóca 4. ‒ Tündérkártyák ‒ 13 + 1 új mese

Gyártó és forgalmazó: KEDD Stúdió

A film hossza: 72 perc

Bemutató: 2020. július 9.

Írta és rajzolta: Bartos Erika

Rendezte: Antonin Krizsanics, M. Tóth Géza

Mesélő: Pogány Judit

Zene: Kifli Zenekar

Főcímdal: Alma Együttes

Producer: M. Tóth Géza

A rajzfilm előzetese itt érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=T-VXBCHU11o

Szóljon hozzá!