artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 16. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sárgaborsóleves pirított hagymával

Mediterrán csirkemell párolt rizzsel, wok zöldséggel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A járványügyi védekezés miatt elmaradnak az augusztus 20-ai ünnepségek, beleértve a tűzijátékot és a légiparádét is – jelentette be a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón azt mondta, hogy a járvány miatt bevezetett utazási korlátozásoknál változatlan a sorrend, az országok besorolásán ugyanis nem változtatott a kormány, de döntés született arról, hogy úgy módosítják majd a kormányrendeletet, hogy a regionális besorolás lehetőségét megteremtsék. A járványügyi helyzettel kapcsolatban kifejtette: szerencsére alacsony a fertőzöttség hazánkban. A védekezés eredményességéhez a bevált szabályok betartása szükséges, így a maszkviselés kötelezettség. A tervezett Szent István napi ünnepek elmaradnak. A zenés rendezvényekkel kapcsolatban sem változott a kormány álláspontja, augusztus közepéig mindenképpen fenntartják. A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott:

Nyitottak vagyunk arra, hogy azt a jelentős veszteséget, ami a zeneipart érte, pótoljuk.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy az uniós hitelfelvételt továbbra is feltételekhez kötve tudnák támogatni.

Nem lehet feltételeket kötni az uniós helyreállítási csomaghoz, a tagállamok kormányai tudják a legjobban, milyen intézkedésekre van szükség

– jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A tárcavezető kiemelte:

a magyar kormány álláspontja egyértelmű. Mivel nem arról van szó, hogy a tagállamok befizetéseiből jön létre költségvetés, hanem közös hitelt vesznek fel, feltételeket ehhez kapcsolódva előírni nem lehet

– magyarázta. Hangsúlyozta: fontos, hogy ezt a forrást csak a gazdaság újraindítására, munkahelyteremtésre, a növekedés ösztönzésére lehessen fordítani, és a nemzeti kormányok tudják, melyek a legjobb intézkedések. Közösen vállalnak kötelezettséget az országok, így joguk van ahhoz, hogy a szerintük legjobb módon használják fel ezeket az összegeket – vélekedett. Gulyás Gergely megjegyezte:

nagyon eltérők a tagállamok álláspontjai, ezért nem biztos hogy eredményes lesz a hétvégi uniós csúcs.

Újságírói kérdésre válaszolva kifejtette: a gyöngyöspatai kártérítést elfogadhatatlannak tartja, majd emlékeztetett arra is, hogy az a korszak, ami miatt most fizetni kell, a szocliberális kormányok regnálása alatti időszakra vonatkozik és nem tartja megfelelő joggyakorlatnak, hogy olyan családok kapjanak milliókat, akik azért semmit sem tettek. Véleménye szerint nem a pénzzel való kárpótlás lett volna a gyöngyöspatai ügyben az optimális megoldás. Az Atv. hu arra volt kíváncsi, miért nem engedélyezik a koncertek megrendezését, ha futballmérkőzéseket tartanak. A miniszter úgy fogalmazott:

Van egy nagy különbség a sportrendezvények és a zenei események között, méghozzá az alkoholfogyasztás.

A politikus szavai szerint így nem biztosítható a megfelelő távolság betartása a résztvevők között. A Magyar Nemzet kérdésére úgy felelt, az egyetemi gólyatáborok megtartásáról július végén tudnak csak döntést hozni.

Jó lenne, ha a baloldal nem azzal próbálna feltűnni a közéletben, hogy a kormányt lejárató, rágalmazó álvideókkal jelentkeznek időnként 

-fogalmazott Gulyás Gergely a Magyar Nemzet kérdésére, a lap a kamuvideókról kérdezte a miniszter véleményét. A Lánchíd felújításával kapcsolatban a politikus azt mondta, hogy a kormány hatmilliárd forintos támogatást biztosít, jelenleg azonban ennek ellenére sem mutatkozik szándék az önkormányzat részéről, hogy elkezdjék a munkálatokat.

Lehet a gyengébb csapatnak is szurkolni, mi is így teszünk a fővárosi vezetéssel 

-mondta a miniszter. Az Index kérdésére úgy válaszolt, hogy igyekeznek segíteni a járvány miatti károkon, így a zenészeknek is.

Olyan rendszert szeretnénk, ami nem csak a nagyokat, hanem a kicsiket is segíti.

Hozzátette: azon dolgoznak, hogy az elosztási mechanizmus igazságos legyen, de az biztos, hogy teljes egészében nem fogják tudni kárpótolni a szórakoztatóiparban dolgozók veszteségeit. Kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy a Kaleta-ügyben az adatnyilvánosság mellett áll a kormány. A politikus kiemelte, hogy a Kúria élére a köztársasági elnök jelöl személyt, és ezt a kabinet teljes mértékben tiszteletben tartja. Gulyás Gergely a rozsdaövezeti területekkel kapcsolatban elmondta, hogy erről ősszel dönt a kormány, de ez a besorolás később is folyamatosan változhat. Első körben az állami területeket veszi számba a kabinet – fogalmazott a miniszter. Ezután arról is beszélt, hogy a déli határzárral kapcsolatban semmilyen uniós segítséget nem kapott Magyarország.

Vezető kép: MTI/Máthé Zoltán

You have no rights to post comments