artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

viktoriatours

20ulius

egeszsegesvaros

tavaszbanner2020

eszakiipar

gazdatavasz

iparterulet

helyijárat

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2020. október 1. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Húsleves

Óvári sertésszelet párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Meggymártás pirított grízzel, főtt hússal

A heti desszert: Somlói galuska 500 Ft/adag

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Káposztafőzelék sertéspörkölttel

"B" menü:

Hamis gulyásleves

Rántott szelet rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


stopmenu
Stop Vendéglő

Berettyóújfalu, Keresztesi út 1.

06 (54) 402-218

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Savanyú burgonyaleves füstölt csülökkel

Rántott sertésborda vegyes körettel

Állandó "B" menü:

Húsleves

Rántott sertésborda sült burgonyával, csemege uborka

Állandó "C" menü:

Erdei gyümölcsleves

Rántott sajt sült burgonyával, tartármártással

HETI MENÜ

ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

 ilonatavasz2020

Elindult a VaccInTime oltásfigyelmeztető rendszer, amely SmartSMS-ben emlékezteti a szülőket gyermekük soron következő védőoltásaira, és segít eligazodni a velük kapcsolatos tudnivalókban. A szolgáltatás ingyenes és egy szülő több gyermekének oltásait is észben tartja. A kezdeményezést a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke, Dr. Póta György védnökként támogatja.

A kisgyermekek, főleg egyéves kor alatt, rengeteg oltást kapnak, a friss szülők pedig gyakran tanácstalanok, mikor, melyik esedékes éppen, és mit kell róluk tudni. A probléma megoldására indult el a VaccInTime, egy okos SMS-es figyelmeztető szolgáltatás, mely tíz nappal előre emlékezteti a szülőket gyermekük soron következő védőoltásaira. Az eredeti ötlet a Deepinsight kommunikációs ügynökség és az ügyfélkapcsolati megoldásokat fejlesztő Comnica szakembereitől származik, akik közül maguk is többen kisgyermekes szülők, vagy most várják első gyermeküket. Az alkalmazás társadalmi céllal jött létre, és támogatásokból, időszakos kampányokból tartja fenn magát.

Emlékeztetés és tájékoztatás

A szülők a VaccInTime oldalán egy egyszerű regisztrációt követően vihetik fel gyermekeik születési dátumát. A rendszer ez alapján kiszámolja a kötelező és ajánlott védőoltások beadási időpontját, majd automatikusan küldi az SMS értesítéseket az aktuális oltások esedékességéről. Az oldalon várandósok is regisztrálhatnak, a rendszer tehát rögtön a gyermek születésétől észben tartja az oltásokat.

Az okos SMS-ben kiküldött időpontemlékeztetők egy-egy linket is tartalmaznak, melyek az éppen aktuális oltások ismertető lapjaira mutatnak az oldalon. A cél tehát a figyelmeztetés mellett az, hogy a szülők mélyebb tudást szerezzenek az oltásokról és felismerjék fontosságukat. Az oltástudatosság erősítésével így hosszú távon a védőnők és a gyermekorvosok munkáját is segíti a szolgáltatás.

A védőoltások elmaradása járvány kialakulásához vezet

“Koronavírus járvány idején kiemelten fontos hogy a csecsemők idejében megkapják a kötelező és választható védőoltásokat, nehogy más, egyébként védőoltással megelőzhető betegség járványával kerüljünk szembe– mondta Dr. Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.

Azok a kórokozók, melyek ellen oltással védekezünk, nem tűnnek el, csupán a folyamatos oltás mellett nem tudnak tömegeket megbetegíteni. A kötelező és választható védőoltások elmaradása járvány kialakulásához vezet. Oltás hiányában a betegségeknek jobban kitett csecsemők védekezőképessége a betegség lezajlása után is tartósan gyenge marad.” – tette hozzá a gyermekorvos. „Ezért tud sokat segíteni egy olyan szolgáltatás, amelyben az emlékeztetés és a tájékoztatás is együtt van. A gyermekek védelme nagyon fontos, ezért fogadtam örömmel a VaccInTime elindítását. Minden szülőt arra biztatok, hogy regisztráljon az ingyenes szolgáltatásra.”

Szóljon hozzá!