artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 18. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Szárnyas raguleves

Fehérboros-mustáros szószban sült csirkecomb, zöldséges bulgurral

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott brokkoli

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az utóbbi napokban több olvasónk is megkereste szerkesztőségünket, hogy tudjuk-e mikorra várható a szúnyogírtás Berettyóújfaluban, ugyanis a város több pontján elviselhetetlen szúnyoginváziót tapasztalnak főleg az esti órákban.

Demény Zsolt, a Városfejlesztési Iroda munkatársa megkeresésünkre elmondta, mindannyian tapasztaltuk, ahogy túljutottunk a belvizes időszakon és ahogy berobbant a nyár, azonnal megjelentek a szúnyogok, de olyan mennyiségben, amit már nehezen lehet elviselni. Éreztük, hogy azonnal kezelni kell a helyzetet. Már hétfőn levelet írtunk a Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz, és kértük, soron kívül kezdjék meg városunkban a szúnyoggyérítést, hiszen ezt a feladatot a 2011. évi CXXVIII. törvény 23. paragrafusának 6. bekezdése értelmében 2017. január 1-től a katasztrófavédelem vezetőjének irányításával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgaztóság Gazdasági Ellátó Központ látja el. Azt, hogy mely területekre terjed ki a központi szúnyoggyérítés, azt a szakértői vizsgálatok határozzák meg.

A szúnyoggyérítési programba való felvételt kérhetik a települések polgármesteri hivatalai a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgaztóság Gazdasági Ellátó Központ ügyfélszolgálati irodájánál, ami Berettyóújfalu vonatkozásában már megtörtént. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint országszerte mindenhol komoly szúnyogártalomra kell számítani, hiszen a júniusi esőzések és a hirtelen jött meleg időjárás hatására robbanásszerűen megemelkedett a kifejlődött vérszívók száma.

Az önkormányzatok maguk is végezhetnek szúnyoggyérítést, ezzel kiegészítve a katasztrófavédelem által szervezett központi szúnyoggyérítési programot. Erre már hétfőn megbízást adtunk egy helyi vállalkozónak, aki az eljárásrendnek megfelelően, csütörtökön, naplemente után fogja tudni elkezdeni a munkát, iIlyenkor ugyanis három nappal a gyérítés előtt ki kell értesíteni a méhészeket.

A gyérítést földi, kémiai, melegködös eljárással végzi el a helyi vállalkozó 913 hektáron, a város teljes területén!

Arra kérjük a lakosságot, hogy a ködölés időtartama alatt zárják be az ablakaikat, amit 30 perc múlva már ki is nyithatnak!

A szúnyoggyérítés tervezett ideje:

2020.07.02. (csütörtök) 20:00-tól Berettyóújfalu,

2020.07.03. (péntek) 20:00-tól Berettyószentmárton.

Esős, szeles időjárás esetén a szúnyoggyérítés csúszik!

Pótnapok: 2020.07.04-05.

Felhasználásra kerülő szer: Deltasect Plus 1,2 ULV.

Szolgáltató: Variatum Kft. – Varga Dávid Lajos eü. gázmester

 

You have no rights to post comments