artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Teljes körű bakteriológiai és kémiai önellenőrző vizsgálat után újra üzemelhetnek a szállodákban és a fürdőkben a beltéri medencék, a vizes élményelemek, szaunák és gőzfürdők. (A fotó illusztráció, a Bihar Termálliget nyitásának időpontjáról még nincs pontos információnk!)

A veszélyhelyzet megszűnésével hatályukat vesztették azok a jogszabályok is, amelyek eddig korlátozták a beltéri medencék és vizes élményelemek, szaunák és gőzfürdők használatát, így június 18-tól ezek a létesítmények ismét üzemelhetnek mind a szállodákban, mint a fürdőkben – tájékoztatta a szakmát Müller Cecília országos tisztifőorvos.

A Magyar Turisztikai Ügynökség honlapján megjelent tájékoztatás szerint ez azt jelenti, hogy újra fogadhatnak vendéget:

- a medencék,
- a töltő-ürítő rendszerű gyógymedencék,
- a szaunák, gőzfürdők, valamint kapcsolódó létesítményeik,
- a 15 négyzetméternél kisebb vízfelületű, illetve az automata vegyszeradagolással nem rendelkező pezsgőfürdők/jakuzzik,
- az élményelemek (beleértve a levegőbefúvást igénylőket is 15 négyzetméternél nagyobb vízfelületnél),
- az aeroszol képződéssel járó gyógyászati célú medencék (pl. tangentor, szénsavfürdő),
- a babaúszást szolgáló medencék.

Bár a veszélyhelyzet véget ért, a biztonságra továbbra is figyelni kell. Mint az országos tisztifőorvos kiemeli, továbbra is kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy csak egészséges személy dolgozzon a létesítményben, fokozottan figyeljenek a vendégek és a személyzet is a személyes higiénére, valamint a távolságtartásra, illetve továbbra is kiemelt figyelmet kell fordítani a fokozott fertőtlenítésre és a megfelelő szellőzés biztosítására.

A létesítmények újranyitása előtt szükséges a medencék a közfürdők létesítésének és üzemeltetésének közegészségügyi feltételeiről szóló 37/1996. (X. 18.) NM rendelet szerinti teljes körű bakteriológiai és kémiai önellenőrző vizsgálata, a fürdőzés csak megfelelő vízminőség esetén kezdhető meg.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ készített egy útmutatót, amely minden olyan információt tartalmaz, amelyek szükségesek a biztonságos fürdőüzemeltetéshez és fürdőlátogatáshoz, valamint magában foglalja a fertőzések megelőzését elősegítő higiénés eljárásokat.

A tájékoztató itt letölthető.

You have no rights to post comments