artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere tájékoztatta lapunka arról, hogy 2020. április 24-én egyeztetést tartottak a Polgármesteri Kabinetirodán, melyen részt vett Pálfi Anikó, a Hajdú-Bihar megyei Kormányhivatal Berettyóújfalui Járási Hivatalának vezetője, a Helyi Védelmi Bizottság elnöke, Dr.Tóth Ferenc Rendőr ezredes, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság vezetője, Mazács Ferenc, a Berettyóújfalui Polgárőr Egyesület elnöke, Vilistein Levente piacfelügyelő, Karalyos Krisztina, a BERÉPÓ Nonprofit Kft. ügyvezetője és Nagyné Székely Katalin Berettyóújfalu város aljegyzője.

Muraközi István elmondta: a megbeszélésen áttekintettük a koronavírus elleni védekezés eddigi tapasztalatait és eredményeit. Úgy ítéltük meg, hogy a berettyóújfalui emberek nagy többsége fegyelmezetten betartotta a kijárási korlátozás eddigi szabályait, ennek eredményeként továbbra sincs tudomásunk koronavírus fertőzött betegről városunkban. Az eddigi tapasztalatok alapján úgy ítéltük meg, és azt a döntést hoztam, hogy érvényben maradnak az eddigi szabályok, nincs szükség az eddigi kijárási korlátozásnál szigorúbb szabályok bevezetésére Berettyóújfaluban. Mindenki egyetértett abban, hogy – mivel a járvány terjedése még nem állt meg – az eddigi szabályok betartása viszont nagyon fontos. Mindenkit arra kérünk, üzletekben, közterületeken viseljenek szájmaszkot.

ve3ve2

Az egyeztetésen beszámolót hallgattunk meg Vilistein Levente piacfelügyelőtől a piacon bevezetett értékesítési szabályok tapasztalatairól. Úgy ítéltük meg, – bár növekedett a piacon árusítók és vásárlók száma – továbbra is érvényben marad - a piacon árusítható termékek köréről és a megváltozott időkorlátról - hozott korábbi rendelkezés. Egyetértettünk abban, hogy a piacon megnövekedett vásárlói létszám emelkedés nem hordoz magában nagyobb kockázatot, mint az egyéb üzletekben történő vásárlás, ráadásul itt az eladók és vevőik is szabad levegőn vannak, nem utolsó sorban minél több helyen tudnak vásárolni az emberek, úgy csökken az egy üzletben vásárló személyek száma.

Beszámolót hallgattunk meg Karalyos Krisztinától, a BERÉPO ügyvezetőjétől az Idősek Otthonában elvégzett ellenőrzés tapasztalatairól, valamint arról, hogy a Magyar Honvédség hamarosan elvégzi a Idősek Otthonának fertőtlenítését. Ezzel kapcsolatban az ügyvezető bemutatta az ezzel kapcsolatos részletes intézkedési tervet. Jövő héten hétfőn végzik el a Gróf Tisza István Kórház munkatársai az Idősek Otthonának lakóinak és dolgozónak koronavírus tesztelését. A tesztelés eredményeiről tájékoztatjuk a város lakosságát.

Mindenkinek jó egészséget!

Vigyázzunk egymásra!

Berettyóújfalu, 2020. április 24.

Muraközi István

polgármester

You have no rights to post comments