precizbanner

epervasa15

tavasz18.01

egeszsegesvaros

tavaszbanner2020

eszakiipar

gazdatavasz

iparterulet

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

zoldvaros

2020. június 7. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

hasznaltkicsi

ilonatavasz2020  

 

A jó idő beköszöntével egyre többen közlekednek kerékpárral. Fontos, hogy a biciklije védelméről soha ne feledkezzen meg! Egy kerékpár ellopásához néhány másodperc is elegendő. Kellő óvatossággal és megfelelő védelmi eszközök, módszerek alkalmazásával ezeknek a bűncselekményeknek egy része megelőzhető. Kérjük, fogadják meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait!

Ne adjon esélyt a tolvajoknak, a kerékpár megóvása érdekében figyeljen az alábbi szabályokra:

  • Mindig lakatolja le kerékpárját, akkor is, ha csak néhány percre hagyja őrizetlenül!
  • A kerékpár lezárásához válasszon erős, vastag láncú vagy komolyabb U-alakú lakatokat. A tolvajok elsősorban azokat a bicikliket keresik, amelyeket egyszerű, gyengébb lakattal zártak le.
  • Ne tárolja kétkerekűjét (még lezárva sem) lépcsőházak folyosóján, pincéjében! A lezárt folyosó nem jelent különösebb akadályt a tolvajoknak.
  • Figyeljen arra is, mihez rögzíti a biciklit lezáráskor! Ne lakatolja könnyen elmozdítható oszlophoz, táblához vagy kerítéshez!
  • Javasoljuk, hogy jegyezze fel kerékpárja egyedi azonosítóit (pl. típus, vázszám, sérülések, méret, szín, felszerelés), amelyekről érdemes fényképet is készíteni. Amennyiben megtörténik a baj, ezen adatok segítik a rendőrség munkáját.
  • Használja a www.bikesafe.hu regisztrációs adatbázist. A regisztráció három módon lehetséges: különböző bűnmegelőzési rendezvények keretében, kerékpárok vásárlása esetén egyes biciklis boltokban, illetve online módon otthonról.
Szóljon hozzá!