artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Orbán Viktor miniszterelnök 2020. április 6-án bejelentette Magyarország Kormánya által kidolgozott gazdaságvédelmi akciótervet. Ezt követően Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere az alábbi rendkívüli intézkedéseket tette közzé közösségi oldalán.

Tisztelt Berettyóújfaluiak!

Most rajtunk a sor!

A koronavírus elleni védekezés és a gazdaságvédelmi akcióterv végrehajtása az önkormányzatokra is komoly feladatokat ró. Mint, Önök előtt is ismert az önkormányzatok a gépjárműadó bevételről mondanak le, emellett jelentős kiesés várható a gazdasági szereplők iparűzési adó befizetéséből is. Mindez arra késztet bennünket, hogy a már elfogadott 2020.évi költségvetésünket jelentősen átdolgozzuk. Innentől kezdve kiemelt figyelmet kell fordítanunk munkatársaink munkahelyeinek védelmére, a városban élő - rászorulók, idősek, családok - szociális ellátására, valamint a gazdasági szereplők segítésére, a gazdaság újraindítására.

Fentiek alapján, 2020. április 7-i hatállyal elrendelem, hogy:

  • Új kötelezettségeket sem az Önkormányzat, sem annak intézményei nem vállalhatnak.
  • A polgármester és az alpolgármester részére járó költségtérítés teljes összege visszavonásra kerül
  • A képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíja egységesen 50%-al csökken
  • A településüzemeltetési kiadásokra - pihenőparkok létesítésére, emelt műszaki tartalmú útfelújításokra, járdák építésére,- betervezett összegek felfüggesztésre kerülnek
  • A Humánpolitikai Bizottság által odaítélhető és a kiemelt civil szervezetek részére nyújtandó támogatások felfüggesztésre kerülnek.
  • A be nem folyt bevételekhez kapcsolódó végrehajtási eljárások felfüggesztésre kerülnek.

Fenti rendelkezések határozatlan ideig, azok visszavonásáig maradnak érvényben.

Mindezeket az intézkedéseket azért hozzuk, hogy megőrizzük a munkahelyeket, minél hamarabb újra tudjon indulni a gazdaság, és hogy segíteni tudjuk a városban élő rászorulókat.

CSAK EGYÜTT SIKERÜLHET!

VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!

Muraközi István
polgármester

1

2

You have no rights to post comments