artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Májustól végig kerékpárúton tekerhetik körbe a Tisza-tavat a látogatók, emellett Tiszafüreden turisztikai központ épül, melynek köszönhetően a kerékpáros turizmus is fejlődik a városban, így ugrásszerűen nőhet a vendégek száma.

Már csak a Tiszafüred és Poroszló közötti bicikliút hiányzik ahhoz, hogy a Tisza-tavat teljes egészében kerékpárúton lehessen körbekerülni. A nyomvonal azonban már itt is megvan, májustól pedig ezen a szakaszon is aszfaltozott bringaúton lehet közlekedni, aminek köszönhetően ugrásszerűen nőhet a látogatók száma a térségben.

Szeretnénk, ha Tiszafüredet az alföldi kerékpározás központjaként tudatosítanák magukban az emberek, ellátogatnának a kerékpáros centrumba, kerékpárt bérelnének és körbetekernék a Tisza-tavat, amit most már biztonságosan megtehetnek” – mondta Ujvári Imre, a város polgármestere.

Bejelentették továbbá, hogy 800 millió forintos állami támogatással 2022-ig megépül az a turisztikai központ, ami kiállításokkal, hangversenyekkel és egy szabadulószobával is várja majd az ide érkezőket – mindebből a 2017-ben létrehozott Debrecen-Hajdúszoboszló-Hortobágy-Tisza-tó kiemelt turisztikai térség is profitálhat. A tiszafüredi eseményen természetesen képviseltette magát a Giro d’Italia magyarországi Nagy Rajtját szervező Nemzeti Sportügynökség (NSÜ) is, amely örömmel népszerűsítette a kezdeményezést, hiszen kiemelten fontosnak tartja a hazai kerékpáros turizmus fejlesztését; cserébe a jelen lévők is sok-sok kulisszatitkot megtudhattak a budapesti Grande Partenzáról.

Fotó: Magyar Turizmus Zrt - itthon.hu

You have no rights to post comments