artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Vidám hangulatú farsangi mulatságot rendezett a Fényes-házban a BERÉPÓ Nonprofit Kft. 2020. február 27-én, ahol a két tagintézmény lakói voltak a főszereplők. Hónapokon át tartó szorgalmas felkészülésük eredményeképpen színvonalas zenés, verses, táncos produkciókkal szórakoztatták a közönséget. KÉPGALÉRIA

Fekete Ferencné, mentálhigiénés munkatárs köszöntötte a megjelenteket, a Mátyás utca és a Fényes-ház dolgozóit és lakóit. Köszöntőjében röviden megismerkedhettünk ezen ünnepkör rövid történetével, sajátosságával.

A farsang a vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek. Ebben az időszakban a feje tetejére áll az egész világ, felszabadulnak a tabuk, elszabadulnak az indulatok. Itt a fékevesztett mulatozás ideje - utána úgyis jön a negyven napos böjt. Elűzzük a telet, nyugtalanul várjuk a tavaszt. Ma már illedelmes bálokkal, régen vért kívánó áldozatokkal is. De egyvalami minden korban azonos: a farsang a felhőtlen mulatozás időszaka.

Farsang az idősotthonban 01Farsang az idősotthonban 16

A farsangi mulatságot Aranyosi Ervin: Farsang van ma című versével nyitották meg, majd a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai által előadott produkciókat láthattuk. A Mátyás utca lakói  Nyakigláb Csupaháj, Málészáj vidám meséjét elevenítették fel.

Ezt követően a február hónap szülöttjeit és névnapjukat ünneplő ellátottakat köszöntötték.

Az eseményt a finom farsangi fánk koronázta meg.

Farsang az idősotthonban 51Farsang az idősotthonban 54

You have no rights to post comments