artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Az „Integrált projekt a fenntartható fejlődés érdekében, Bihar megye hegyvidéki részén, az egészségügyi szolgáltatások és az ezekhez való hozzáférés elősegítése illetve fejlesztése a sürgősségi esetekkel kapcsolatos orvosi beavatkozások területén” (acronym IPHEALTH- FA Phase, eMS kód ROHU449) pályázat berettyóújfalui szakmai konferenciáját 2019. január 29-én tartották a Gróf Tisza István Kórház Böszörményi Nagy Géza termében. KÉPGALÉRIA

A pályázat összköltségvetése 9 717 383.06 euró, amiből 7 987 250.81 euró ERFA támogatás. Berettyóújfalu Város Önkormányzatának költségvetése 880 376,00 euro, melyből a Gróf Tisza István Kórházhoz tartozó új gyógyászati részleget alakít ki a Bihar Termálliget területén, ahová áthelyezi a kórház mozgás rehabilitációs járóbeteg-szakrendelését is.

  • Margitta, Nagyszalonta, Élesd, Belényes Önkormányzatok digitális ultrahang és röntgen géppel szerelik fel a helyi kórházakat.
  • Nagyvárad egy hatékony távgyógyászati (telemedicina) hálózat kialakítását célozza meg, valamint kórházak felszerelését berendezésekkel.
  • A Bihar Megyei Tanács az egészségügyi szolgáltatások fejlesztését illetve jobbítását célozza meg a megye hegyvidéki területein, két elsősegély- és sürgősségi központ létrehozásával. Ezen központok működtetését a Bihar Megyei Hegyimentő Szolgálat fogja biztosítani.

 A projekt várható befejezése 2022. július 31.

A rendezvényen részt vettek a pályázati partnerek hivatalos képviselői: Berettyóújfalu Város Önkormányzata; Nagyvárad Municípiumi Város Önkormányzata; Margitta Város Önkormányzata; Szalonta Municípiumi Város Önkormányzata; Élesd Város Önkormányzata; Belényes Municípiumi Város Önkormányzata; a Nagyváradi Egyetem Orvos- és Gyógyszerészeti Kara, valamint a társult partnerek hivatalos képviselői: Gróf Tisza István Kórház, Berettyóújfalu; A Bihar Megyei Hegyimentők Egyesülete; a Bihar Megyei „Crisana” Katasztrófaelhárítási és Rohammentő Szolgálat.

ROHU Fürdőgyógyászat 39

Strandfürdő előadásStrandfürdő előadás2Strandfürdő előadás3

A projektben résztvevő szervezetek képviselői köszöntötték a megjelenteket, Berettyóújfalu képviseletében Bónácz János alpolgármester mondott köszöntőt, aki Berettyóújfalu a jövőben című előadásában bemutatta városunkat. Ezután Dr. Muraközi Zoltán, a Gróf Tisza István Kórház főigazgatója – A Gróf Tisza István Kórház és a mozgásszervi rehabilitáció című előadását hallhattuk.

Dr. Fehér Tibor a Gróf Tisza István Kórház osztályvezető főorvosa – A bihari kistérség új színfoltja a fürdőkezelés beindítása a Termál Ligetben prezentációja után Vajna Tamás gyógytornász – Team-munka a mozgásterápiában című előadása. zárta a délelőttöt.

ROHU Fürdőgyógyászat 41

Dr. Fehér Tibor előadás 2020.01.29.Dr. Fehér Tibor előadás 2020.01.292.

Dr. Fehér Tibor előadás 2020.01.293.Dr. Fehér Tibor előadás 2020.01.294.

Délután Dr. Hadrian Borcea, a Bihar Megyei “Crisana” Katasztrófaelhárítási és Rohammentő Szolgálat igazgató főorvosa – Telemedícina - Távolsági felmérés és kezelés integrált rendszere prezentációja után kerekasztal beszélgetésre került sor a résztvevő partnerekkel.

ROHU Fürdőgyógyászat 09

You have no rights to post comments