precizbanner

akcio

19karivirag

gazdatél

ZöldVáros Szerelempark

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

zoldvaros

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2020. január 22. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Őszibarack krémleves

Párizsi csirkemell sült burgonyával, ezersziget salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Húsleves

Sült csirke kukoricás rizzsel

"B" menü:

Paradicsomleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

telivasar  

ablakállás

 

Csúszós útburkolat, köd, havazás várható Hajdú-Bihar megyében is. Kérjük, fogadják meg tanácsainkat!

Az utóbbi napok változékony időjárása többször nehezítette a közlekedést Hajdú-Bihar megyében is. A rendőrök felhívják a járművezetők figyelmét, hogy saját és mások biztonsága érdekében meg kell tanulnunk időben felismerni az útburkolat minőségének változásait. Ne feledjük, hogy az útburkolat állapotát egész utunk során figyelemmel kell kísérni, mivel az – lakott területen sűrűbben, lakott területen kívül ritkábban – állandóan változhat. A jegesedés szempontjából különösen veszélyes helyek a hidak, a felüljárók, az erdei fairtások melletti, valamint a gyér forgalmú útszakaszok.

A csúszós, jeges burkolaton történő autózás is lehet biztonságos. Ennek záloga a helyes vezetéstechnika, amely kellő önfegyelemmel és gyakorlással elsajátítható. Legfontosabb a sebesség helyes megválasztása. A manőverek – gyorsítás, lassítás, kanyarodás – óvatos végrehajtásával elkerülhető, hogy gépkocsink megcsússzon az úttesten.

Magunk és a többi közlekedő biztonsága érdekében fokozottan figyeljünk gépkocsink műszaki állapotára is. A sáros, havas, ködös idő megköveteli a világító- és jelzőberendezések gyakoribb ellenőrzését. Az ellenőrzés mellett többször tisztítsuk meg a fényszórókat, az irányjelzőket és a féklámpákat, hogy az általunk adott jelzéseket a többi közlekedő kellő távolságból észlelhesse. Ne induljunk el havas, jeges szélvédővel, előtte azt takarítsuk le.

Fontos, hogy csak köd esetén használjunk ködfényszórót! Ha ködös útszakaszhoz érkezünk, járművünk sebességét csökkentsük és tartsunk a megszokottnál nagyobb követési távolságot, így elkerülhetjük a baleseteket.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerüléséért maguk a közlekedők tehetnek a legtöbbet. Fontos, hogy türelmesen, toleránsan és szabálykövetően közlekedjenek!

… hogy mindenki hazaérjen!

Szóljon hozzá!