artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 1. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Ismét megható ünnepi eseményen vehettünk részt a Fényes-házban, ugyanis az otthon lakóját, Mező Lajos bácsit 95. születésnapján köszöntötték hozzátartozói, az intézmény lakói és dolgozói, a város vezetése, valamint a Rákóczi Tagóvoda Portulácska csoportja. KÉPGALÉRIA

Békési Erika, az otthon munkatársa köszöntötte a születésnapi ünnepségen megjelenteket: Bónácz Jánost, Berettyóújfalu város polgármesterét, Dr. Körtvélyesi Viktor jegyző urat, Törökné Kovács Judit anyakönyvvezetőt, valamint Karalyos Krisztina ügyvezető asszonyt. Külön köszöntötte a Rákóczi Tagóvoda Portulácska csoportját és nevelőit, a hozzátartozókat, az otthon lakóit és dolgozóit.

Bónácz János alpolgármester úr köszöntő beszédében mondta el jókívánságait az ünnepeltnek, majd Dr. Körtvélyesi Viktor jegyző a szépkorúak iránti társadalmi megbecsülés kifejezéseképpen emlékplakettet nyújtott át Lajos bácsinak.

Karalyos Krisztina ügyvezető asszony köszöntése után a Rákóczi Tagóvoda Portulácska csoportjának műsorát láthattuk. 

Békési Erika Dsida Jenő soraival folytatta a jubileumi ünnepséget:

„Ha van még nap az égen,

Úgy ma ragyogjon az.

Ha van még alvó élet,

Úgy ma legyen tavasz!

Ha van még szív a földön,

És van még szeretet,

Úgy ma üljön a világ

Örömünnepet!”

Mező Lajos bácsi 95 éves 04Mező Lajos bácsi 95 éves 05

Köszöntőjében így szólt az ünnepelthez: "Lajos bácsi 1924. november 23-án látta meg a napvilágot Tépén. A földműves paraszti családban, szülei féltő szeretettel, gondoskodással nevelték őt és 4 testvérét. Sajnos már csak Lajos bácsi él a testvérek közül. Korán megismerkedett az élet kihívásaival és nehézségeivel, már születésekor küzdött az életben maradásért, de kitartóan harcolt és győzött.

Kemény fizikai munkával, földműveléssel, és a Vízügyi Igazgatóságnál, a Keleti Fő-csatornán, csatorna őrként kereste meg a megélhetéshez szükséges anyagi javakat és teremtette meg a meleg családi fészket. Mindig fontos volt Lajos bácsi számára a család. Irénke nénivel, kedves feleségével 1949. december 7-én fogadtak örök hűséget. Házasságukból egy gyermekük született.

Sokáig Bakonszegen éltek, majd a fizikai állapotuk hanyatlását tapasztalták, s így költöztek feleségével Berettyóújfaluba, a Bajcsy-Zsilinszky lakótelepre. Lajos bácsi fiatalon is és ma is tudja: csak szeretettel, önzetlenséggel és önfeláldozással lehet boldogságban élni.

2015. március 30. óta intézményünk lakója. Feleségét, Irénke nénit 2017. június 30-án veszítette el. Sajnos, ebben az időszakban újabb megpróbáltatásokkal kellet szembenéznie. Lajos bácsi részben még most is ellátja magát, korához képest jó fizikai erőnlétben és kiváló szellemi képességgel rendelkezik. Televíziót  néz, így a világ történéseit figyelemmel követi. Az intézmény lakóival is jó kapcsolatot ápol, szívesen beszélget lakótársaival a folyosón, ahol felidézik a régi szép emlékeket. Családja is napi rendszerességgel látogatja.

Pázmány Péter egyik versének bölcs gondolataival kívánok boldog 95. születésnapot: Nemes szép élethez nem kellenek nagy cselekedetek. Csupán tiszta szív és sok, sok szeretet.”

Az ünnepség az otthon lakóinak köszöntő műsorával és közös nótázással ért véget.

Mező Lajos bácsi 95 éves 35Mező Lajos bácsi 95 éves 58

You have no rights to post comments