precizbanner

ilonabanner2018  

ablakállás

 

„Egynek minden nehéz; soknak semmi sem lehetetlen” (Széchenyi István)

A berettyóújfalui Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde Bölcsődei Tagintézménye (Berettyóújfalu, József A. u. 25. sz.) 54 férőhelyes, 4 csoportos, ahol 9 kisgyermeknevelő és 3 bölcsődei dajka neveli - gondozza a 3 éves kor alatti kisgyermekeket.

A bölcsődébe járó kisgyermekek körében egyre több az allergiás és felső-légúti megbetegedésben szenvedők száma.

A gyermekek egészségének megőrzése és a későbbi esetleges asztmás és légúti megbetegedések megelőzése érdekében száraz sóterápia által megvalósítható, mellékhatásoktól mentes, orvosilag elismert gyógymódot: SÓSZOBA létrehozását szeretnénk támogatni.  A sószoba parajdi kősóból és himalája sótéglából épül, melynek jótékony hatása orvosilag alátámasztott és évtizedek óta alkalmazott.

A sószoba a bölcsődében egy jelenleg használaton kívüli, 7m2-es helyiségben kerülne kialakításra.

soszoba1soszoba2

Egyszerre 7-8 gyermek fér el a szobában. A gyermekek legkedveltebb tevékenysége a „homokozás” és a sószobában valójában az őrölt sóban játszanak. A felkavart sószemcsék a légutakba kerülve jótékony hatást fejtenek ki. Parajdi sótömbök párája mellett a kristálysó szennyeződésmentes, tiszta környezetet, klímát imitál. Mindez kedvezően hathat az egészségre, alkalmas lehet felső- légúti megbetegedések, légúti allergia (pollen, toll, pihe) kezelésére, de köhögés, szénanátha, asztma, fül-orr-gége fertőzés, arcüreggyulladás, höröghurut gyulladás, alvási zavar, szívritmuszavar esetén is javallt.

soszoba3soszoba4

Az intézmény költségvetése nem teszi lehetővé a sószoba önköltségen való megvalósítását, ezért szülői kezdeményezésre támogatás gyűjtéssel szeretnénk a létrehozáshoz szükséges 800.000,-Ft összeget előteremteni.

Tisztelettel kérünk minden olyan magánszemélyt, civil szervezetet és vállalkozást, aki szeretne segíteni és van rá lehetősége járuljon hozzá a berettyóújfalui Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde Bölcsődei Tagintézményében Sószoba megépítéséhez, és ezzel a gyermekek egészségének javításához.

Amennyiben támogatná a Sószoba építését, támogatását kérjük küldje el a következő címre:

„FECSEGŐ TIPEGŐK” Alapítvány, Berettyóújfalu
Számlaszámunk: ERSTE BANK 11600006-00000000-61290468
A közlemény rovatba kérjük, írja be: „Sószoba”

Köszönettel a bölcsődébe járó kisgyermekek szüleinek közössége nevében!

(További kérdések és információk esetében kérjük hívja Márkusné Dr. Asztalos Andreát a 06/20-407-9003 számon.)

Szóljon hozzá!