precizbanner

19osz

virag

millenniumkicsi2

gazdatavasz

aurabannermedium2

ZöldVáros Szerelempark

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

zoldvaros

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2019. november 14. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Húsleves

Milánói sertésborda

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott karfiol

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Töltött káposzta

"B" menü:

Zöldbableves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

bokortuzep

ilonaosz2019  

ablakállás

 

November 7-én nyílt meg az ingyenes InterRail-bérletprogram legújabb pályázati fordulója, amelynek keretében több ezer európai, köztük több száz magyar fiatal juthat ismét ingyenes európai vonatbérlethez és utazhatja be vele az uniós tagállamokat.

 

A mostani pályázati fordulóban a jelentkezéseket 2019. november 28-án délig lehet egy rövid kvíz kitöltése után beadni, a pályázatokat ezúttal is egy uniós szakértőkből álló, független értékelő bizottság bírálja el.

A mostani forduló nyertesei akár egy hónapos ingyen bérletet is kaphatnak. Ezúttal azok jelentkezhetnek, akik 2001. január 1. és 2001. december 31. között születtek. Az utazásra jövő április és október között lesz lehetőség.Az elmúlt években eddig közel 300 ezer fiatal jelentkezett a programra, közülük ötvenezren tudtak élni az ingyenes vonatbérlet nyújtotta utazással. A program sikerét jól mutatja, hogy a Magyarországon elérhető bérletekre is közel tízszeres volt a túljelentkezés.

Az elmúlt években 50 ezren tudtak élni az ingyenes vonatbérlet nyújtotta utazással.

A programra a 2021 utáni hétéves költségvetésben várhatóan már évi 100 millió euró fog rendelkezésre állni – tájékoztatta szerkesztőségünket Ujhelyi István, a program mentora, az EP közlekedési és turisztikai bizottságának első alelnöke.

A „FreeInterRail" alapötlete két német fiatal aktivistától, Vincent-Immanuel Herrtől és Martin Speertől származik, akik néhány éve arra tettek javaslatot, hogy az Európai Unió lepjen meg minden európai fiatalt egy ingyenes vonatbérlettel a 18. születésnapján. A végül DiscoverEU néven megvalósuló program nemrég európai nívódíjat nyert.

A pályázatokat az uniós program honlapján keresztül lehet beadni.

Fotó: interrail.eu

Szóljon hozzá!