artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 18. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Szárnyas raguleves

Fehérboros-mustáros szószban sült csirkecomb, zöldséges bulgurral

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott brokkoli

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai 2019. október 23-án a Komádi Szivárvány Nappali Klubban jártak.

A rendőrök felhívták az idősek figyelmét a közlekedési szabályok maradéktalan betartására, és kiemelték az őszi időjárási és látási viszonyok okozta nehézségeket. Az egyenruhások tájékoztatták a résztvevőket a kerékpárok kötelező, valamint ajánlott tartozékairól, és a láthatóság közlekedésben való kiemelt szerepéről.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők és gyalogosok figyelmét a közlekedési szabályok maradéktalan betartására!

Ne feledjék, hogy az őszi hónapokban nő azon órák száma, amelyek során korlátozott látási körülmények között és sötétben közlekedünk, ezért kiemelt figyelmet kell fordítani a látni-látszani elvre. Nem elégséges, ha a gyalogos és kerékpáros látja a közeledő gépjárművet, fontos, hogy ők maguk is láthatóak legyenek és időben észleljék őket.

A fényvisszaverő anyagok és prizmák nem helyettesíthetik a világítást, de növelik a láthatóságot. Ezek használata, valamint a jól működő világítás sötétben a gyalogosokat és a kerékpárosokat is jól láthatóvá teszi. Lakott területen kívül mind a kerékpárosoknak, mind a gyalogosoknak éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén fényvisszaverő ruházatot kell viselni.

A biztonságos és szabályszerű kerékpározáshoz elengedhetetlen a kétkerekű megfelelő felszereltsége is: elöl fehér vagy kadmium sárga lámpa, továbbá egy fehér fényvisszaverő prizma, hátul piros lámpa vagy villogó és  piros fényvisszaverő prizma, illetve legalább az egyik keréken egy sárga küllőprizma megléte szükséges.

… hogy mindenki hazaérjen!

You have no rights to post comments