artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

tavaszbanner2020

viktoriatours

20ulius

gazdatavasz

egeszsegesvaros

helyijárat

aurabannermedium2

LizArt Design hajas

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2021. január 21. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Májgombócleves

Rozmaringos sült csirkecom bzöldséges bulgurral, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (500 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Scí leves

Burgonyás kocka

Heti "B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ

veradas

ZöldVáros Szerelempark

coaching2

koboreb

 ilonatavasz2020

Az Idősek Világnapja alkalmából ünnepi rendezvény keretén belül köszöntötték a szépkorú lakókat a Fényes-házban. Délelőtt az Széchenyi István Tagiskola táncosai, délután Muraközi István, városunk polgármestere és a Bakonszegi Népdalkör tette még emlékezetesebbé az ünnepet. KÉPGALÉRIA

„Nincs egyéb kincsünk, mint mi magunk, az, hogy így vagyunk. Egymásnak-egymással. Kölcsönös szeretettel-tisztelettel, búban-örömben, gazdagon-szegényen.”

Szabó Katalin intézményvezető korunk egyik filozófusának sorait idézve köszöntötte a megjelenteket, majd így folytatta: „Kedves Nagymamák, Nagypapák! A valós, élethosszig tartó kincsekről, a szeretetről és tiszteletről Önök jobban és többet tudnának mesélni, mint én.

Hiszen Önök azok, a kedves Szépkorúak, akik őrzik még a lángot, akiktől mi is megtanulhattuk, mit jelent értékesen, becsülettel élni.„

Intézményvezető asszony szavai után a Széchenyi István Tagiskola felsős diákjai színvonalas műsorukkal köszöntötték az intézmény lakóit.

A szépkorúakat köszöntötték 25A szépkorúakat köszöntötték 27

A délután folyamán Karalyos Krisztina, a BERÉPO Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere és Kiss Tamás, a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa köszöntötte a szépkorúakat.

Muraközi István polgármester köszöntőbeszédében elmondta, ötven év fölött az ember már kezdi értékelni azt, ami mögötte van. Gyermekként, unokaként és szülőként is elmondhatja, megkülönböztetett szeretettel és tisztelettel kell fordulnunk azon honfitársaink felé, akik kitaposták a mi utunkat, akik megszültek és felneveltek, tanítottak minket és az ő munkájuk révén lehetünk most itt. Külön öröm, amikor mások is elismerik ezt. Ennek ékes bizonyítéka, hogy Berettyóújfalu ebben az évben megkapta az Idősbarát Önkormányzat díjat, ami egy közös siker. Ahogy egy családban, ha a családfőnek van munkája, akkor a családnak is biztosabb az egzisztenciája, úgy egy nagyobb közösségben is - mint Berettyóújfalu - érvényes ez.

A szépkorúakat köszöntötték 09A szépkorúakat köszöntötték 11

Az elmúlt évek gazdasági eredményeinek okán városunknak is kicsit jobban megy. Több vállalkozás van, több embernek van munkája, többen fizetnek iparűzési adót. Az így keletkezett többletbevétellel az önkormányzat próbál a legjobban gazdálkodni, hogy mindenkinek egy kicsivel több jusson. Ezt a pozitív változást bizonyítja az is, hogy idén nemcsak Idősbarát Önkormányzat lettünk, hanem Családbarát és Szolgáltató Önkormányzat is. A kötelezően elvégzendő feladatok mellett egyre több önként vállalt szolgáltatást, segítséget tudunk nyújtani és ezt hosszú távon szeretnénk biztosítani. Így tudunk egy igazi élhető közösséget fenntartani. 

A köszöntők után a Mátyás utca lakói verseket adtak elő és a Bakonszegi Népdalkör népdal csokorral kedveskedett az ünnepi rendezvény résztvevőinek.