precizbanner

gafemuj

19osz

2019tavaszbanner

millenniumkicsi2

gazdatavasz

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

zoldvaros

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2019. október 14. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Sütőtök krémleves

Sonkakrémmel-sajttal csőben sült csirkemell vegyeskörettel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Tökleves

Sült tarja sós burgonyával

"B" menü:

Köménymagleves

Toroskáposzta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

karosszeria

ilonatavasz2019  

ablakállásmuszakiboltallas

 

Az elmúlt években elért eredmények védelmére hívta fel hallgatóságát Varga Judit igazságügyi miniszter pénteken a Fidesz-KDNP országjárásának berettyóújfalui állomásán. KÉPGALÉRIA

A tárcavezető azt mondta, „október 13-án meg kell védeni az eredményeinket”, nem lehet azokra bízni a jövőt, akik egyszer már tönkretették az országot.

Varga Judit közölte: a települések élére az önkormányzati választáson olyan alkalmas vezetőket kell választani, akik a kormánnyal szorosan együttműködve folytatják az építkezést, a 2010-ben elkezdett munkát. Ez a választás valódi tétje – tette hozzá.

Az igazságügyi miniszter a védendő értékek és eredmények közül elsőként a gazdasági sikereket említette. Kiemelte: 2019-ben a GDP 5 százalék feletti növekedése egyedülálló Európában, a 2010 óta több mint 10 százalékkal csökkentett adósságállománnyal az öt legjobb között van az ország az Európai Unióban, miközben ebben az időszakban 791 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma.

„Próbáljuk meg értékelni a jót, elismerni a kiváló eredményeket”, amelyek a munka tiszteletén alapulnak – mondta, hozzátéve, hogy ma több mint 4,5 millió a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliek rátája pedig 3,4 százalékra csökkent.

Fórum az igazságügyi miniszterrel 01Fórum az igazságügyi miniszterrel 07

Varga Judit a megvédésre érdemes területek között említette a családtámogatási rendszert, szólt a családvédelmi akciótervről, rámutatva arra, hogy Magyarország a GDP 4,6 százalékát költi családtámogatásra, miközben az európai uniós átlag 2 százalék körüli.

„Hiszünk abban, hogy a magyarság fiatalodó nemzet lehet” – mondta, jelezve, hogy jövőre a költségvetésből 2228 milliárd forintot fordítanak a magyar családok támogatására.

Az igazságügyi tárca vezetője kitért az önkormányzatok helyzetére is, emlékeztetve arra, hogy a 2002 és 2010 között eladósított helyhatóságoktól 2011 és 2014 között 1368 milliárd forint adósságot vállalt át a kormány.

Megemlítette, hogy a Modern városok program keretében eddig 138 milliárd forintot költhettek helyi fejlesztésekre, a Magyar falu program keretében pedig 50 milliárdot fordíthatnak útfejlesztésre.

Fórum az igazságügyi miniszterrel 14Fórum az igazságügyi miniszterrel 12

Varga Judit a biztonsággal összefüggésben azt mondta, „az elkövetkező években a legnagyobb kihívás a migráció lesz Európában”. Magyarország biztonságos hely, de ez a kérdés továbbra is jelentős kihívást jelent majd, amiben nagy az önkormányzati vezetők felelőssége – tette hozzá.

Ezen a területen is van mit megvédeni – jelezte, megemlítve a 300 kilométer hosszú határkerítést, a „hermetikusan záró jogrendszert”, és azt, hogy ma hatezerrel több a rendőr, mint amennyi 2010-ben volt.

Varga Judit közölte: az ellenzéki képviselők itthon és Brüsszelben is „pozíciójukat az ország támadására használják”.

Muraközi István (Fidesz-KDNP), a város polgármestere és polgármesterjelöltje azt mondta, hogy az elmúlt években több 100 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett a bihari térségbe, és 2018-ban a gyorsforgalmi úthálózat is elérte a várost.

A választás tétjének nevezte, hogy folytatódik-e az építkezés, a gyarapodás, vagy ellenfeleik háborúskodásnak teszik ki a települést.

Szóljon hozzá!