precizbanner

gafemuj

19osz

2019tavaszbanner

millenniumkicsi2

gazdatavasz

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

zoldvaros

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2019. október 14. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Sütőtök krémleves

Sonkakrémmel-sajttal csőben sült csirkemell vegyeskörettel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Tökleves

Sült tarja sós burgonyával

"B" menü:

Köménymagleves

Toroskáposzta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

karosszeria

ilonatavasz2019  

ablakállásmuszakiboltallas

 

Berettyóújfalu Város Önkormányzata az Idősek Világnapja alkalmából a szépkorúakat köszöntötte 2019. október 3-án a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban. Az est meglepetéseként Kovács Kati adott koncertet. KÉPGALÉRIA

Az ünnepi rendezvényen Biró Rozália megyei szenátor (RMDSZ), Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere és Bulcsu László, a Hajdú-Bihar megyei Közgyűlés alelnöke mondott köszöntőbeszédet.

Biró Rozália szenátor asszony, mint köszöntőjében fogalmazott, az idősebbek, illetve a tapasztalt emberek világnapja alkalmából erőt, egészséget, a szeretteik körében eltöltött hosszú, szép életet kívánt minden szépkorúnak.

Kovács Kati koncertezett az időseknek 07Kovács Kati koncertezett az időseknek 05

Köszönetet mondott azért az életútért, azért az emelt fővel és egyenes testtartással végzett kemény munkáért és kitartásért, amellyel példát szolgáltatnak számunkra. Arra, hogy hogyan kell jó magyarként, a nehézségeket elviselve emberként úgy élni, hogy a közösségeinknek aktív tagjaként értéket adjunk, teremtsünk. Ez a fiataljaink számára olyan minta, amely révén megértik, hogy hiába széles a nagyvilág, de amit a szülőföld, a család tud nyújtani, azt sehol máshol nem fogják megtalálni.

Bulcsu László alelnök úr elmondta, az időskort nem kell tipizálni, mert nincs olyan, hogy időskor. A tudomány azért különbözteti meg az életkorokat, mert megpróbál generációs határokat felvázolni. Ha mégis időskorról beszélünk, ennek van egy nagy társadalmi értéke. Mindig az idősebb nemzedék neveli fel a fiatalabb generációt. Ezért is fontos, hogy azt a családot, amely a keresztény kultúránkban a tradíciót képviseli, meg kell őrizni.

Kovács Kati koncertezett az időseknek 09Kovács Kati koncertezett az időseknek 14

„Az ember csak szánt, vet, kapál, arat. Ganét hord, újra szánt, újra vet, újra meg újra. S egyszer csak észreveszi, hogy a hajában szürke szálak vannak, megszélesedett a homloka, szakálla szürke már s bajusza bozontos. Az ember csak észreveszi, hogy a csikóból csontos öreg ló lett, a gyermekek szakállt eresztettek és bajuszt. A bölcsőben síró leánykák férjhez mennek és új bölcsők ringanak. Az ember, ha ezeket észreveszi, meglepetve megtorpan és elcsodálkozik. Istenem, mondja, hát így... hát így vagyunk már. Eltelt az idő.”

Muraközi István polgármester úr Vass Albert soraival köszöntötte a résztvevőket. Ebben a néhány sorban benne van az a mérhetetlen tisztelet és szeretet, amellyel az előttünk lévő korosztálynak megköszönjük az elmúlt évtizedeket. Polgármester úr elmondta, hogy minden évben országosan 10 önkormányzatot tüntetnek ki a Nyugdíjbarát Önkormányzati díjjal, melyet idén Berettyóújfalu Város Önkormányzatának is odaítéltek. Az emberi erőforrások minisztere ezzel a díjjal egymillió forintot is felajánlott városunknak, ezt az önkormányzat megduplázta. Ennek erdeményeképp, jövő tavasszal egy nagyszabású egészségnap kerül megrendezésre Berettyóújfaluban.

Kovács Kati koncertezett az időseknek 23Kovács Kati koncertezett az időseknek 47

Városunk ebben az évben vehette át továbbá a Családbarát Önkormányzati díjat, valamint a Szolgáltató Önkormányzati elismerést is. Mindez azt mutatja, hogy az egymás mellett élő generációkra odafigyelünk. A gazdaság, vállalkozások jobb teljesítménye által, többet tud adni a város a családoknak, gyermekeknek és természetesen az időseknek is.

Az eseményen fellépett a Peszterce Szabadidő Néptáncegyüttes, a Baraboly Néptáncegyüttes, a Rengő Néptánc Egyesület és a Bajnóca Néptánc Egyesület.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata Kovács Kati koncertjével ajándékozta meg a rendezvényre ellátogató szépkorúakat.

Szóljon hozzá!