artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Nagy örömmel tölt el, hogy újra jó híreket hozhatunk a Parola Közhasznú Egyesület háza tájáról. Nem szeretnénk titkolni, hogy volt némi megingás, voltak véleménykülönbségek, de beláttuk, hogy a fiatal civil élet ezzel jár. Természetesen nem szeretnénk úgy tenni, mintha semmi nem történt volna, ezért erről majd később részletesen beszámolunk. Ennyivel tartozunk szimpatizánsainknak.

A kipihenés jót tett nekünk, megújult energiával tudtunk belevágni a munkába. Sokat változtunk. Aki egy éve még érdeklődő gimnazista volt, az ma már határozottabb egyetemista, aki pedig éppen azzal küszködött, hogy munkahelyet találjon, ma már barátságos munkahely-magánélet egyensúllyal rendelkezik. Ezekből a tapasztalatokból rendkívüli mennyiségű és minőségű ötlet született, melyeket el is kezdtünk megvalósítani. Ezek közül talán éppen a legaktuálisabb a havi beszámoló, melyet éppen Ön is most olvas. Tekintettel, hogy augusztus végén kezdtünk el a nyilvánosság szintjén is aktivizálódni, kérem engedjék meg, hogy helyet kaphasson az augusztus is a szeptemberi beszámolóban.

  • Augusztus 17-én újra élőzene kedvelőkkel telt meg a pinceklub. A nyíregyházi Estenden, a helyi Kazah és a budapesti (ám, berettyóújfalui származású tagokat is magáénak tudó) Godgiven zenekar tartott koncertet. Jó érzés volt újra hosszú idő után megtelni látni a helyet. Feltöltődtünk!
  • Augusztus 17-én és 18-án az Arany János Gimnázium leendő kilencedikesei látogattak meg minket. A tábor első napján a Civil Udvarban játékos, ellenben elgondolkodtató feladatokkal várták tagjaink az új generációt, míg a második napon a pinceklub udvarán inkább az ügyességre kellett támaszkodni a délelőtti vetélkedőben.

 parola1

  • Szeptember 1-én a második világháború kitöréséről emlékeztünk meg a magunk módján. A pince remek elhelyezkedése miatt úgy döntöttünk, hogy egy jegyzetszerű olvasnivalóval kedveskedünk a járókelőknek az 1939. szeptember 1-én történt lengyel eseményekről. A kezdeményezést szeretnénk folytatni, ezért elneveztük „ma sem lettem okosabb-tábláknak”, melyben nemcsak a történelem, hanem tagjaink sokszínű érdeklődési körének fogunk teret adni.
  • Szeptember 14-én a Tájak-Házak-Ízek Fesztivál főzőversenyén vettünk részt. Hosszú gondolkodás után a vegán pincepörkölt mellett tettük le a voksunkat. A marhahús helyett, szejtánt használtunk és a végeredmény magáért beszélt. A zsűrit nem győztük meg, ami a versenyzőket elnézve nem is csoda, mi is nyálcsorgatva nézelődtünk, de az alapvetően húsevő kóstolóink elismerően nyilatkoztak a húsmentes ételről.

 parola4parola3

  • Szeptember 15-én délután a Szúnyogszigeten gyűltünk össze az első ParolaPikniken. A megújult Liget remek helyszíne volt annak a néhány fiatal találkozójának, aki eljött és jó hangulatban, csapatépítő jellegű játékokkal eltöltött néhány órát a jó levegőn.

 parola5

  • Szeptember 27-én újra táblagyártás volt a program, az apropója azonban szomorú. A szeptember 13-án elhunyt íróról, Konrád Györgyről emlékeztünk meg ezúttal. A tárgyilagosság jegyében íródott jegyzet csak kiragadott pillanatokat tartalmaz Konrád életéből, de bízunk benne, hogy többet tudhat meg a város lakossága egykori lakójáról.

 parola2

Ilyen volt a szeptemberünk, izgatottan várjuk az októbert.

Köszönjük a végigolvasást, köszönjük a megjelenést!

#együttelőre

PKE

You have no rights to post comments