precizbanner

egeszsegesvaros

akcio

tavaszbanner2020

gazdatél

aurabannermedium2

zoldvaros

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

ZöldVáros Szerelempark

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2020. február 16. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

Vasárnap a főzés szünetel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

karosszeria

telivasar  

badogosablakállás

 

Három típussal bővült a megbízható szén-monoxid-érzékelők listája a nem sokkal a fűtési szezon kezdete előtt lezárult ellenőrzéssorozat eredményeképpen. A termékek esetében piacfelügyeleti jogkört gyakorló katasztrófavédelem független bevizsgálási eljárás során nyilvánította alkalmasnak az érzékelőket.

Szigorú és többlépcsős procedúrán kellett átesniük azoknak a szén-monoxid-érzékelőknek, amelyeket a katasztrófavédelem alkalmasnak talál a rendeltetésszerű működésre. Típusonként három termék esetében bonyolította le a szervezet idén az eljárást. A bevizsgálást egy, a Nemzeti Akkreditációs Hivatalnál regisztrált, független laboratórium végezte. A műszereket szén-monoxid-terhelés alá vetették, a különböző erősségű koncentrátumok közelében az érzékelőknek a szén-monoxid mennyiségének megfelelő jelzést kellett leadniuk.
 
Az eljárás minden esetben európai szabvány szerint történik, ami azt jelenti, hogy a tagállamok mindegyikében ugyanígy folynak a tesztelések. Amelyik érzékelő hazai vizsgálata azt bizonyítja, hogy az adott termék megfelelően működik, biztosak lehetünk benne, hogy az a berendezés az Európai Unió területén mindenütt elfogadott. A tesztelés eredményéről a forgalmazók tájékoztatást kapnak, amennyiben azzal nem értenek egyet, újabb eljárást kezdeményezhetnek. Erre azonban a katasztrófavédelem gyakorlata során még nem volt példa.
 
Amennyiben a termék megbukik a vizsgálaton, úgy az azt forgalmazó cég pénzbírsággal sújtható, de a termék piacról történő kitiltása is megtörténhet. Ilyenre egyébként kevesebb, mint tíz alkalommal volt szükség ezidáig, szén-monoxid-érzékelők esetében pedig egyszer sem.
 
A legutóbb bevizsgált készülékek megfeleltek az elvárásoknak és előírásoknak, így felkerülhettek az ajánlott termékek listájára.
 
A szén-monoxid-érzékelőkről az alábbi linken tájékozódhat:
 
http://www.katasztrofavedelem.hu/letoltes/piacfelugyelet/1_CO_Pozitiv_lista_20190919.pdf

Szóljon hozzá!