precizbanner

egeszsegesvaros

akcio

tavaszbanner2020

gazdatél

aurabannermedium2

zoldvaros

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

ZöldVáros Szerelempark

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2020. február 16. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

Vasárnap a főzés szünetel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

karosszeria

telivasar  

badogosablakállás

 

Az Idősek Világnapja alkalmából a Budapesti Vigadóban megrendezett ünnepsègen, Magyarország Emberi Erőforrások Miniszterétől és Belügyminiszterétől vehette át Muraközi István polgármester a Berettyóújfalu Városa Idősbarát Önkormányzat díjat.

Az Idősbarát Önkormányzat Díj alapítói azt a célt tűzték ki, hogy a díj járuljon hozzá a helyi szintű önkormányzati időspolitika megerősítéséhez, ismerje el az önkormányzatok idősekért vállalt cselekvő felelősségét és a mindezek szellemében végzett önkormányzati idősügyi tevékenységek konkrét eredményeit. A díjat pályázat útján azok a helyi önkormányzatok nyerhetik el, amelyek megvalósítják az Idősbarát Önkormányzat Díj alapításáról és adományozásáról szóló rendeletben meghatározott követelményeket. A díjjal járó egymillió forintos pénzjutalmat az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Belügyminisztérium közösen biztosítja a nyertes önkormányzatoknak.

Idősbarát Önkormányzat díjat kapott Berettyóújfalu 02Idősbarát Önkormányzat díjat kapott Berettyóújfalu 01

Muraközi István kérdésünkre elmondta, az idősbarát Önkormányzat Díjra 2019-ben is azok az önkormányzatok pályázhattak, amelyek a jogszabályban előírt kötelező feladataikon túl többet tettek, tesznek az idősekért. Berettyóújfalu város Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a Nyugdíjas ház és a Fényes-ház lakóira, a városban élőknek 75 év felett ingyenes hulladékszállítást biztosít, minden évben Idősnapi koncertet szervez, számítógépeket biztosít az egyedüllét enyhítésére, segíti a házi segítségnyújtást végző szervezet munkáját, támogatja a Segítő Kezek Alapítványt.

Idősbarát Önkormányzat díjat kapott Berettyóújfalu 03

.

Szóljon hozzá!