artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Meghitt ünnepség részesei lehettünk 2019. szeptember 13-án, ugyanis a Fényes-ház kedves lakóját, Kapa Istvánné Marika nénit 90. születésnapján köszöntötték családtagjai, az intézmény lakói és dolgozói. KÉPGALÉRIA

Bónácz János alpolgármester és Dr. Körtvélyesi Viktor jegyző köszöntője után Karalyos Krisztina ügyvezető asszony jókívánságait fejezte ki az ünnepeltnek. 

Fekete Ferencné mentálhigiénés munkatárs köszöntőjében elmondta, minden kornak megvan a maga szépsége, így az idős kornak is, amely meghozza a bölcsességet.

Arany János egyik késői, idős korában született versében bölcs derűvel így ír erről:

„Hisz szép az élet

Fogytig, ha kíméled

Azt, ami maradt…

Ami derűs élvezd,

Borúját még széleszd.”

Marika néni 90 éves 04Marika néni 90 éves 07

Ezen az ünnepen az ifjabb nemzedékek tiszteletét és nagyrabecsülését nyújtották át Marika néninek a Szivárvány református óvoda nagycsoportosai műsorával. A gyerekek rendkívüli rövid időn belül készültek az ünnepeltnek.

Költőgéniuszunk, Ady Endre ünnepi költeményében a következőket írja:

„Nem az a fontos, hogy meddig élünk,

Hogy meddig lobog vérünk,

Hogy csókot meddig kérünk és adunk,

Hanem az, hogy volt egy napunk,

Amiért érdemes volt élni.”

Ady Endrétől idézett sorok után Fekete Ferencné is szeretettel, és nagy tisztelettel köszöntötte Marika nénit a szép korúak jubileumi ünnepén és röviden bemutatta az ünnepeltet:

„Száz százalékig biztos vagyok abban, hogy Marika Néni mögött nem egyetlen, hanem nagyon sok olyan nap áll, „amiért érdemes volt élni”. S hiszem azt is, hogy számos szép és tartalmas idő áll még előtte, a mosoly, az öröm, a jóság fogja beragyogni a napjait.

Nagy kort ért meg kedves ünnepeltünk, fordulatos időket élve meg. Kapa Istvánné Dömösi Mária Csolnokon 1929.09.13-án látta meg a napvilágot. Egy világháborút vészelt át, forradalmat látott. Fontos emberpróbáló idők tanúsága adatott meg a számára, amik során, úgy képzelem, a tisztesség, a szeretet nyújtott számára emberséget, tartást és biztonságot. Ötvenegy esztendőn keresztül dolgozott szorgalmasan, már 14 évesen szülei szolgálóként küldték el dolgozni orvosok gyermekeire vigyázott, nap nap után. Később Dorogon élt, ahol a Vizműnél dolgozott, mindig lelkiismeretesen végezte el a rábízott feladatokat, hogy azokban semmi hiba sem akadt. Emellett nevelte fiát, később gondozta unokáit. 2014. 09. 13-óta az otthon lakója.

Marika néni 90 éves 14Marika néni 90 éves 22

Amikor jubileumi születésnapokon 90-95 éves embereket köszöntöm, azt tapasztalom, hogy kivétel nélkül mindegyikükben van egy olyan kisugárzás, ami azt mutatja, hogy az illető lelke, a lénye fiatal marad, és ott marad az élet-, környezet- és emberszeretet, ami minden korban egyformán fontos.

Mosoly és ölelés, öröm és segítség. Bölcsesség, élettapasztalat és rengeteg emlék. 90 év történetei.

Sokat jelent a mai nap Marika néni életében. Emlékeket, gondolatokat idéz, amelyek elválaszthatatlanok életétől. Az évek múlásával talán megkoptak az emlékek, de olykor akaratlanul is visszatérnek, végig pereg gondolataiban egész élete. Ma visszagondol az elmúlt 90 évre.

A csipke a valaha készült egyik legszebb utánzata a természet fantáziájának; a csipke mindig felidézi  azokat az egyedülálló tervezéseket, melyeknél a fák ágai és levelei hímezik az égboltot,  hogy az emberi lélek bármely találmánya kecsesebb, vagy pontosabb eredetű lehetne.

Még az elmúlt évben is szabadidejében kedvenc hobbijának hódolt, horgolt. Szeretettel és gondos tervezés mellett készültek a kaspók, a fenyőfára az angyalkák, valamint a húsvéti tojásokra is gyönyörű motívumokat horgolt.

Marika néni 90 éves 26Marika néni 90 éves 33

Marika néni életkorát megcáfolva még minden hétvégén finom ebédet készít, amellyel szeretettel várja fiát.

A rendkívül jó humorral megáldott asszony a hosszú élet titkát a következőképpen fogalmazta meg: „Ha egészség van, akkor vagyunk annyira hiúak, hogy ha körülöttünk mindenki meg is hal, mi miért ne élhetnék tovább?”

Drága Marika néni! Azt kívánom, hogy csak a szép emlékei jussanak eszébe. A családnak kívánom, még sokáig őrizzék szeretetben Marika nénit, ragyogja be életét szerettei ragaszkodása.

Szívből kívánom, hogy éljen közöttünk még sokig, ilyen szellemi frissességben és jó fizikai erőnlétben, mint amilyennek még most is örvend!”

A megható beszéd után az otthon lakóinak műsora következett, majd Marika nénit szerető hozzátartozói köszöntötték.

You have no rights to post comments