precizbanner

akcio

19karivirag

gazdatél

ZöldVáros Szerelempark

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

zoldvaros

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2020. január 25. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Burgonyafőzelék fasírttal

"B" menü:

Paradicsomleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

telivasar  

ablakállás

 

A Magyar Közlöny 109. számában megjelent módosítás szerint a CSOK-ot igénylők már eleve nyilatkozhatnak arról, hogy székhelyként szeretnék használni az ingatlant. Feltétel azonban, hogy a cégnek saját többségi tulajdonban kell állnia és nem lehet részvénytársaság. Azok, akik már korábban igényeltek CSOK-ot, s emiatt nem tudták az igényléskor ezt a szándékot bejelenteni 2019. december 31-ig van lehetőségük egy ilyen nyilatkozat megtételére.

A lakossági lakástámogatásokat érintően változás lépett életbe 2019. július 11-től: CSOK vagy adó-visszatérítési támogatás igénylése esetén a támogatási céllal érintett ingatlan vállalkozás székhelyeként is bejelenthető, ha a támogatás igénylője a nyilatkozata alapján megfelel a csekély összegű (de minimis) támogatásokra vonatkozó Európai Uniós szabályoknak.

Amennyiben a CSOK-ot igénylő az érintett ingatlant később egyéni vállalkozása, vagy a többségi tulajdonában álló gazdasági társaság székhelyeként be kívánja jegyeztetni, ezt a CSOK igénylése során teheti meg, ennek következményeként a CSOK csekély összegű (de minimis) támogatássá minősül.

A 2019. július 11. előtt támogatást igénylők is nyilatkozhatnak utólagosan 2019. december 31-ig a csekély összegű (de minimis) támogatásokra vonatkozó Európai Uniós szabályoknak való megfelelésről, ezáltal lehetővé téve, illetve bejelentve a támogatási céllal érintett ingatlan vállalkozás székhelyeként történő bejelentését. A megfelelésről az igénylőnek kell nyilatkoznia a hitelintézetnél.

Jogszabályi háttér:

Az egyes otthonteremtési tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 152/2019. (VI.26.) Kormányrendelet módosítja az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó lakáscélú támogatásról szóló 16/2016 (II.10.) Kormányrendeletet és a használt lakás vásárlásához, bővítéséhez igényelhető családi otthonteremtési kedvezményről szóló 17/2016 (II.10.) Kormányrendeletet. A módosítás keretében a fenti két jogszabály több ponton történő kiegészítése lehetővé teszi, hogy a CSOK igénylő - bizonyos feltételek teljesülése mellett - nyilatkozzon a CSOK keretében támogatandó lakásban/ingatlanban a vállalkozási tevékenység (székhelyként történő) bejelentésének lehetőségéről.

A tájékoztatás nem teljes körű. Kérjük, a további részletekről a 109. számú Magyar Közlönyben, a fenti jogszabályokban, illetve a CSOK igénylésben résztvevő hitelintézeteknél szíveskedjenek tájékozódni.

Bízunk abban, hogy Kamaránk jelen tájékoztatás nyújtásával hozzájárulhatott a tárgyban felmerülő kérdések megválaszolásához.

Tisztelettel:

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Szóljon hozzá!