artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 19. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tárkonyos zöldségleves

Éhes ember kedvence hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Oreos palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Bihari Múzeum főbejáratánál megtartott sajtótájékoztatón mutatta be ma délután jelöltjeit a Fidesz berettyóújfalui szervezete, amely 2019. július 10-én tartott ülésén döntött a szervezet által, az ez év októberi választáson indítani kívánt önkormányzati képviselőjelöltek személyéről. A választási program a későbbiekben kerül véglegesítésre, de újságírói kérdésre annyit már elárultak, a program részeként 5 év alatt 1000 db fát fognak ültetni Berettyóújfaluban.

Muraközi István, a Fidesz helyi szervezetének polgármester-jelöltje elmondta, Berettyóújfalu az elmúlt években soha nem látott fejlődésen ment keresztül. Erősödött a város központi szerepe, hisz járási székhely, tankerületi központ lett, valamint a megyei szakképző centrum székhelye is városunkban található. Elérte Berettyóújfalut az országos gyorsforgalmi úthálózat. Erősödtek a helyi vállalkozások is, melynek eredményeképpen ebben a ciklusban másfélszeresére nőttek az adóbevételeink. Az önkormányzat pedig közel 8 milliárd forint értékben nyert pályázati forrást a város intézményeinek, közterületeinek, szolgáltatásainak fejlesztésére, bővítésére. Sokkal többet tudtunk fordítani az itt élőkre. Többet tudunk adni a családoknak, a szépkorúaknak, a diákoknak. Fecskelakásokat építettünk. Megszüntettük a fizető-parkolást és újraindítottuk a helyijáratú buszközlekedést.

Mindezek az eredmények a helyben élők, a helyi vállalkozások és az Önkormányzat közös sikere. Köszönjük a város polgárainak, hogy támogatták munkánkat. Erős felhatalmazás nélkül mindezt nem érhettük volna el. A siker tehát közös. A munka folytatásához szükség van a helyben élők további támogatására. Az ősszel esedékes önkormányzati választáson a FIDESZ polgármester-jelöltet és valamennyi körzetben képviselő-jelöltet állít. A FIDESZ alapszabálya értelmében a csoport jelölése alapján a polgármester-jelölt miszemélyéről az ÖVEB döntött, a képviselő-jelöltek munkájának értékelését, illetve a személyek jelölését a helyi csoport végezte. Minden jelölt esetében a felkérést a FIDESZ helyi csoportja tette meg. Fontos szempont volt a jelöltek kiválasztásánál az eddig végzett munkájuk, a város életébe, közösségeinek munkájába való bekapcsolódás. Az aktív munkavégzés, a feddhetetlen előélet, a család tisztelete, az idősek megbecsülése, a gyermekek szeretete pedig kiemelt jelentőséggel bírt.

Polgármester-jelölt és az 5. körzet képviselőjelöltje: Muraközi István 53 éves, kereskedelmi üzemgazdász. 2002 óta önkormányzati képviselő, 2006–2010 között a város alpolgármestere, 2010-től polgármestere. 2004–2010 között a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közgyűlésének a tagja. 2011-től a Berettyóújfalui Református Egyházközség presbitere. Nős, 2 lánygyermek édesapja.

Képviselőjelöltek:

  1. körzet: Kiss Tamás 42 éves. Berettyóújfaluban él, közel 2 évtizede tanít a berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményében. Magyar-könyvtár szakos tanár. Több mint 35 éve él a lakótelepen.

kt

  1. körzet: Csarkó Imre 32 éves, történész-történelem tanár, etnográfus, valamint hulladék-gazdálkodási technológus. Vitányi István országgyűlési képviselő munkatársa. Nős, 1 fiúgyermek édesapja.

csi

  1. körzet: Nagy Istvánné 53 éves, 1982–2014 között – 32 évig – ügyvédi irodában dolgozott asszisztensként. Jelenleg a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában dolgozik. 2014 óta önkormányzati képviselő, az Ügyrendi, Közrendvédelmi és Településfejlesztési Bizottság elnöke. 2 felnőtt gyermek édesanyja, boldog nagymama, akinek immár 2 unokája van.

nlne

  1. körzet: Nagy László Csaba 49 éves, fogtechnikus mester. 2006 óta önkormányzati képviselő. 2014 óta az önkormányzat Humánpolitikai Bizottságának elnöke. Nős 1 fiúgyermek édesapja.

nl

  1. körzet: Nagy István 36 éves, okleveles agrármérnök, családi gazdálkodó. 2014 óta önkormányzati képviselő, a Pénzügyi Bizottság tagja. Nős, 2 gyermek édesapja.

ni

  1. körzet: Kolozsvári István 38 éves etnográfus, örökségvédelmi és közművelődési szakember. 2007-től a Polgármesteri Hivatal, ez év április 1-jétől a Berettyó Kulturális Központ munkatársa. 2006-tól a Bihari Múzeum Baráti Köre, 2018 óta pedig Bihari Népművészeti Egyesület elnöke, valamint a Berettyószentmártoni Református Egyházközség presbitere. Nős, két gyermek édesapja.

ki

  1. körzet: Bónácz János 36 éves, szociálpedagógus. 2006 óta egyénileg megválasztott önkormányzati képviselő, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke, majd 2013-tól a város alpolgármestere. 1 gyermek édesapja.

bj

A város további sikeres építéséhez, a közös munka folytatásához kérjük a város lakóinak támogatását. Jelöltjeink hamarosan felkeresik körzetük polgárait. Hétfőtől pedig – elektronikusan kitölthető – helyi konzultáció indul, így az Önök által adott válaszok ismeretében véglegesítjük a következő ciklusra vonatkozó választási programunkat.

„ Tovább építjük Berettyóújfalut!”

FIDESZ Berettyóújfalu

kj2kj1

You have no rights to post comments