precizbanner

19osz

2019tavaszbanner

millenniumkicsi2

gazdatavasz

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

zoldvaros

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2019. szeptember 18. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Tarhonyaleves

Csirkemell sajtos-mustáros pácban, zöldséges rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Tojásleves

Zúzapörkölt galuskával

"B" menü:

Gyümölcsleves

Rizses hús

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

ilonatavasz2019  

ablakállásmuszakiboltallas

 

A Bihari Népművészeti Egyesület 1993. évi megalakulásakor célként fogalmazta meg a bihari térség népi kultúrájának, kézműves hagyományainak, szellemi és tárgyi emlékeinek megőrzését, továbbéltetését. Ebben kiemelt jelentősége van a gyermekek számára szervezett programoknak, így a minden év július első hetében zajló Gyermek Alkotótábornak. - Dr. Halászné Nagy Andrea táborvezető beszámolója KÉPGALÉRIA

A tábor 25 éves történetében közel 1000 gyermeket fogadtunk, számtalan kismesterséget és kézműves technikát próbáltunk ki. Egyesületünk tagjai 22 féle mesterséget képviselnek, így mindig gazdag és sokszínű programot kínálhatunk a táborozóknak. Állandó tevékenységeinken kívül - szövés, fazekasság, tűzzománc ékszerkészítés, gyöngyfűzés, nemezelés, mézeskalács sütés és díszítés, gyertyamártás - olyan különlegességeket is kipróbálhattak, mint a seprű készítés, papírmerítés, kötélverés, kosárfonás, ördöglakat készítés, kürtöskalács sütés, kovácsolás.

Jubileumi Gyermek Alkotótábor 01Jubileumi Gyermek Alkotótábor 04

Kirándulásainkon jártunk kalapos-, gyertyaöntő-, szövő-, kosárfonó műhelyben, hogy eredeti környezetben láthassuk, hogyan dolgoznak a mesterek, mi minden szükséges ahhoz, hogy egy kézműves remek elkészüljön. Bejártuk környékünk múzeumait, tájházait, meglátogattunk helytörténeti és néprajzi gyűjteményeket, régészeti emlékeket.

Jubileumi Gyermek Alkotótábor 06Jubileumi Gyermek Alkotótábor 11

Sok-sok különleges helyre jutottunk el, sétáltunk a hencidai csereerdőben, túráztunk a Bihari-síkon, akadályversenyt rendeztünk a nagyhegyesi kráter-tó körül, felfedeztük a 300 éves Hortobágyi Csárda pincéjét vagy megmásztuk debreceni Nagytemplom tornyát, a karcagi szélmalom szintjeit.

Kívánom magunknak - a következő évek, évtizedek táborozóinak, gyerekeknek és felnőtteknek - hogy sok hasonló felejthetetlen élményben legyen részünk.

Szóljon hozzá!