precizbanner

telivasar  

ablakállás

 

Színpadfedést kap és két rendezvényt is szervez Berettyóújfalu a határon átnyúló együttműködés keretében.

„A fenntartható határokon átnyúló együttműködés Margitta és Berettyóújfalu települések között” című projekt keretében egy 8x10 méteres színpadfedés kerül beszerzésre, melyet Berettyóújfalu város a már meglévő színpadának tartozékaként hasznosít majd. A ROHU-283 projekt jóvoltából két nemzetközi rendezvény lebonyolítására is lehetőség van. Az első ilyen esemény 2019. augusztus 19-én egy nemzetközi néptáncfesztivál lesz, majd 2019. szeptember 14-én egy kulturális rendezvényt is szervez a város. kiemelt gasztronómiai programokkal. A projekt fő célja Margitta és Berettyóújfalu intézményeinek és közösségeinek fenntartható együttműködésének fokozása.

A partnerség vezető kedvezményezettje: Margitta város (Margitta – Románia)

A projekt kedvezményezettje: Berettyó Kulturális Központ (Berettyóújfalu – Magyarország)

A projekt 80.000 euró összegből valósul meg, amelyből az ERFA (Európai Regionális Fejlesztési Alap) támogatása 68.000 euró. A Berettyó Kulturális Központ 32.000 euró. (Európai Uniós támogatás: 27.200 €, hazai társfinanszírozás: 3199,68 €, saját forrás: 1600,32 €)

Az Interreg V-A Program változatos finanszírozási lehetőségeivel közvetlenül támogatja a határon átnyúló hatással rendelkező projekteket, elősegíti a határmenti régió együttműködésén alapuló homogén és összehangolt fejlődést, melynek végső célja, hogy a régiót versenyképesebbé és vonzóbbá tegye a mindennapi és üzleti élet, valamint a turizmus terén.

A projekt kapcsán várhatóan Margitta és Berettyóújfalu közösségei között, többéves közös események formájában együttműködés alakul ki.

Szóljon hozzá!