artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Ebes állomás teljes vágányhálózatának átépítését és ideiglenes forgalomba helyezését követően folytatódnak az állomást érintő útépítési munkálatok, emiatt forgalmi rend változásokra kell számítani a következő hetekben.

 

Az útépítési munkálatok miatt egy hónapon keresztül lezárják az ebesi vasúti útátjárót. Ezen időszakban a gyalogos és kerékpáros forgalom átjárhatósága folyamatosan biztosított a már elkészült peronaluljárón keresztül az Arany János utca folytatásában. Közúti forgalom lebonyolítására az átjáró nem lesz alkalmas. Ebes vasútvonaltól délre eső részét és innen Debrecent a hajdúszováti 4805. sz. főútról lehet megközelíteni közúti járművel.

A kivitelező az útátjárók lezárásával kapcsolatban az erre vonatkozó Magyar Közút Nzrt. által jóváhagyott tervek alapján forgalomtechnikai táblázásokkal szabályozza, és segíti a könnyebb tájékozódást és a forgalom folyamatos haladását az utakon. A zárással párhuzamosan a tereléssel érintett utakon a forgalom zavartalan lesz.

Az ebesi vasúti átjáró lezárásának várható időpontja: 2019.06.17 – 2019.07.16.

Jelenleg Kaba és Hajdúszoboszló vasútállomások átépítése zajlik, melyek ideiglenes forgalomba helyezése 2019. év végére várható. A munkálatokat vágányzárak mellett végzik, de a vonatközlekedés a nappali órákban folyamatos, buszos pótlásra csak elvétve éjszaka lehet számítani.

Kérjük, hogy utazás előtt a vágányzárakról és a pontos menetrendet illetően tájékozódjanak az ELVIRA menetrendi keresőben, a MÁV-csoport honlapján a vágányzári hírekben, a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál vagy az állomási hirdetményekből.

Ebes – Debrecen vasúti vonalszakasz korszerűsítési munkálatai során a nyíltvonali vonalszakasz átépítése, valamint ennek ideiglenes forgalomba helyezése megtörtént, jelenleg a Szováti úti felüljáró és kapcsolódó útépítési munkái zajlanak.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában uniós és hazai forrásból valósul meg.

You have no rights to post comments