precizbanner

bokortuzep

ilonaosz2019  

ablakállás

 

TOP-2.1.2-15-HB1-2016-00016 azonosító számú, "Berettyóújfalu az egészséges zöld város" elnevezésű projekt kivitelezése újabb fontos állomásához érkezett, a nyári szünet beköszöntével kezdődik a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és a Kabos Endre Városi Sportcsarnok előtt lévő kereszteződés átépítése. A munkálatok várhatóan egész nyáron eltartanak, időszakos útlezárásokat, forgalmirend-változást tesznek szükségessé, a részletekről Demény Zsoltot, a Városfejlesztési Iroda vezető főtanácsosát kérdeztük.

 - A  projekt ezen fázisában a Madách és Lehel utcák úthálózatának felújítása fog megtörténni teljesen új nyomvonalon. A 47-es számú főútból nyíló Lehel utca felújítása során kisebb geometriai átépítések, a már meglévő parkoló újjáépítése és aszfaltozása fog megvalósulni.

A Madách utca teljesen az Árpád utcáig megújul. A jelenlegi rossz, kacskaringós kialakítást igyekszünk kijavítani, ezért az autóbusz-pályaudvar és az Árpád utca közötti szakaszt majdnem teljesen kiegyenesítjük. Hogy ezt meg tudjuk valósítani, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola kerítését teljesen át kell építenünk, és sajnos fákat kell kivágnunk több helyen is, de ezeket újra fogjuk telepíteni az új koncepciónak megfelelően.

Ha ez megtörténik, a megmaradt területen egy hatalmas parkolót fogunk kialakítani fákkal, zöld növényekkel, hiszen a projekt fontos eleme a zöld felületek kialakítása is. Átépítésre kerül a közvilágítás, mindegyik lámpa led lámpatesttel lesz ellátva, így egy sokkal modernebb, komfortosabb környezetet teremtünk az itt élők számára. Megváltozik a forgalmi rend, új gyalogátkelőhelyek kerülnek kialakításra, illetve a 47-es számú főút és a Lehel utca kereszteződésében lévő zebrát megvilágítjuk a gyalogosok biztonsága érdekében.

Berettyóújfalu úthálózatfejlesztés  01Berettyóújfalu úthálózatfejlesztés  02

Városunkban egyedülálló fejlesztést is meg tudunk valósítani a projekt keretein belül, ugyanis kialakításra kerül egy úgynevezett okos zebra is, ami az úttestbe beépített ledes prizmák segítségével jelzi -az úttest adott részén- a gyalogos jelenlétét az autósoknak, ilyennel idáig Debrecenben találkozhattunk legközelebb. 

A beruházás előkészületei már folynak, kutatóárkokat ástunk, ugyanis a közelben található egy trafóház és a kábeltévé csomópontja is, amelyeket nem szeretnék megsérteni a munkálatok során. A tanév befejeztével gőzerővel indul a kivitelezés, a befejezés határideje október 31. Mivel a közelben épp most zajlik a Rákóczi utcai kerékpárút építése is, így útlezárásokra, fennakadásokra, forgalmirend-változásra számíthatnak a környéken élők, akiknek előre is köszönjük a megértését és a türelmét.

Bízzunk abban, ha elkészül ez a nagyszabású beruházás, akkor sokkal egyszerűbb, biztonságosabb lesz a közlekedés, komfortosabbá válik a lakókörnyezetünk, a Bessenyei lakótelep két parkjában megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően pedig igazán megszépül és élhetőbbé válik a városközpont ezen része is.

A TOP-2.1.2-15-HB1-2016-00016 azonosító számú, "Berettyóújfalu az egészséges zöld város" elnevezésű projekt már elkészült és még megvalósulás előtt álló elemeiről IDE kattintva részletesen tájékozódhat. 

Berettyóújfalu úthálózatfejlesztés  04

 

 

Szóljon hozzá!