artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Első alkalommal rendezett állásbörzét Berettyóújfaluban a Hajdú-bihari Napló 2019. június 12-én, a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban.  A közel harminc kiállító között megtalálhattuk a térség nagyobb cégeit, oktatási és képző intézményeit illetve HR szolgáltatóit. KÉPGALÉRIA

A rendezvény célja az, hogy egyedülálló kapcsolatteremtési lehetőséget nyújtson a munkaerőpiac szereplőinek - hangsúlyozta Boros Norbert főszerkesztő. Habár az érdeklődést még többnyire visszafogottság jellemezte, több kiállító is sikeresnek értékelte a börzét.

Piedl Istvántól, a Krones Hungary Kft. képviselőjétől megtudtuk, a cég Debrecenben épülő gyáregységébe gyártási, szerelési, mérnöki, logisztikai, minőségellenőrzési, IT és gazdasági területekre keres szakembereket, és örömét fejezte ki az élénk érdeklődés láttán, amely véleménye szerint nagyrészt a jól célzott marketing-tevékenységüknek köszönhető. Praczuné Mózes Rita a berettyóújfalui telephelyen üzemelő Tama Hungary Kft. képviseletében elmondta, nagyon örülnek a lehetőségnek, számos érdeklődő érkezett a standjukhoz, sőt, már a délelőtt folyamán sikerült is egy targoncás állást betölteniük. 

Állásbörze Berettyóújfaluban 28

Külföldi álláslehetőséget kínált az Andreasagro Skandináv Munkaerőpiaci Zrt., többnyire Dániába, Németországba és Svédországba keresnek mezőgazdasági és vendéglátóipari betanított és szakmunkásokat, gyártósori munkásokat, csomagszállító- és kamionsofőröket, takarítókat.

A kiállítók között megtalálhattunk olyan megyehatáron kívülről érkező cégeket is mint a békéscsabai Csaba Metál Zrt., a kőrösladányi Henkel vagy a füzesgyarmati KUKA Hungária Kft. Két utóbbi irányított buszos járatokat is indít a Berettyóújfaluból és térségből érkező munkavállalóinak. 

Az állásbörzén bemutatkozott a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága is, amely egyelőre debreceni állásokat kínált, de megtudtuk, számos érdeklődő - főleg egészségügyi végzettséggel rendelkező - iratkozott fel a Berettyóújfaluban épülő BV Egészsgégügyi Központban munkát vállalni szándékozók listájára. A Magyar Honvédség is jelen volt a kiállításon, szerződéses katonai szolgálatra, altiszti képzésre és önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálatra toboroztak.

A börzét a Berettyóújfalui és Debreceni Szakképzési Centrumok tagintézményeinek standjai színesítették.

Állásbörze Berettyóújfaluban 23

 

You have no rights to post comments