artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Nagy érdeklődés kísérte a 2019. Május 10-én 18:00 órától kezdődő, a Fidesz-KDNP Berettyóújfalui szervezete által a Nadányi Zoltán Művelődési Központban megrendezett fórumot, melynek témája a két hét múlva esedékes Európai Parlamenti választások voltak. A rendezvény házigazdája dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, meghívott vendége pedig Kiszelly Zoltán politológus, a Kodolányi János főiskola és a Századvég Politikai iskola tanára volt, aki a sajtótájékoztató után mintegy másfél órában a közelgő EP-választás tétjéről, Magyarországra gyakorolt következményeiről tartott előadást. KÉPGALÉRIA

A politikai elemző szerint a választás legfontosabb kérdése a migrációs probléma kezelése, illetve a problémára adott válasz és az ezt követő irányvonal kimenetele lesz. Magyarország és Európa számára is létfontossagú, hogy létrejöjjön egy erős és egységes bevándorlásellenes koalíció, melyet a kulcsfontosságú kérdésekben többé már nem lehet megkerülni.

kiszellyzoltan06kiszellyzoltan07

Hazánk részéről ehhez egy minél nagyobb létszámú Fidesz-KDNP frakció jelenthet hozzájárulást, mely a jövőben továbbra is következetesen, de mostmár szövetséges országokat maga mellett tudva képviselheti még inkább hangsúlyosabban Magyarország migrációval kapcsolatos álláspontját. Ezért is fontos, hogy minden választópolgár éljen alkotmányos jogával és szavazzon, hiszen egy nehéz történelmi kihívás időszakában nagyon nem mindegy, kormányunk mekkora lobbierővel fog rendelkezni Brüsszelben.

Az előadó a választás másik legfontosabb kérdésének a magyar kormány eddigi politikájának folytatását tartotta, ezen belül is kiemelve a bevándorlással szemben alternatívaként felmutatott családösztönző-modell, valamint a gazdasági növekedés programját. Az, hogy ma valamivel több bevétellel és nagyobb forrásokkal, szélesebb gazdasági mozgástérrel és igazságosabb közteherviseléssel rendelkezik az ország, az a kormányzat elmúlt kilenc évének Brüsszellel, IMF-el és multinacionális vállalatokkal való sorozatos konfliktusainak, érdekérvényesítő jellegű konfrontációjának az eredménye.

 kiszellyzoltan02kiszellyzoltan04

A jövőre nézve fajsúlyos kérdés lesz tehát a kormány által prioritásként kezelt eredmények megőrzése és továbbépítése, amihez nélkülözhetetlen egy nagylétszámú, akaratának már komolyabb nyomatékot adni képes, befolyásában megizmosodott Fidesz frakció jelenléte. Kiszelly Zoltán hangsúlyozta: a migráció rossz kezelésével a kontinens nyugati felét zsákutcába vezető bevándorláspárti erőket - hazai képviselőikkel együtt- május 26-án demokratikus módon lesz lehetőségünk leváltani, hazánk biztonságának és fejlődésének garantálása mellett pedig egyúttal Európának is új, élhetőbb jövőt szabhatunk, ezzel az eséllyel mindenképpen élni kell.

kiszellyzoltan01kiszellyzoltan03

Az előadás végeztével Kiszelly Zoltán a megjelentek kérdéseire válaszolt, kifejtve véleményét többek között a Franciaországi templom, és Németországi falurombolásokról, valamint a Magyarországi ellenzék szinvonaltalanságáról.

Bagdi László

You have no rights to post comments