precizbanner

epervasa15

2019tavaszbanner

millenniumkicsi2

gazdatavasz

aurabannermedium2

tavasz18.01

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2019. május 27. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Tejszínes gombaleves

Borban pácolt mustáros karaj sült burgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Zöldborsóleves

Csibefalatok sajtmártással, tört burgonyával

"B" menü:

Paradicsomleves

Tarhonyás hús

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

bagiraallas2

ilonatavasz2019  

ablakállásmuszakiboltallas

 

Több olvasónk is érdeklődött szerkesztőségünknél az elmúlt napokban afelől, hogy mikor kerülnek elszállításra a városképet rondító,  lomtalanítás után megmaradt szemétkupacok. 

Sajnos visszatérő problémáról beszélünk, mert minden évben gondot okoz a lomtalanítás után visszamaradt "illegális hulladék" eltávolítása. Illegális hulladéknak minősül ugyanis a lomtalanítás meghirdetett időpontján túl kihelyezett lomhulladék, illetve a felhívásban megjelölt, nem kihelyezhető veszélyes hulladék. Egy jóérzésű lakos ilyet ki sem tesz, illetve ha látja, hogy nem került elszállításra az általa kihelyezett lom, akkor gondoskodik annak eltávolításáról. Talán kevesen tudják, hogy a lakosok évente egy alkalommal díjmentesen helyezhetnek el maximum 200 kg települési szilárd hulladékot (kommunális, törmelék, föld, zöldhulladék) a helyi hulladékkezelő telepen. Egyéb hulladékok átvétele térítési díj ellenében történik.

Sajnos azonban a lelkiismeret nem mindenkinél szólal meg, a kintmaradt hulladéknak sokszor nincs gazdája és kezdődik az egymásra mutogatás. Nyilván, a lom nem maradhat közterületen, a polgármesteri hivatal illetékesei idén is találnak megoldást az illegális hulladék elszállítására, de mivel erre a feladatra kevés a kapacitásuk, időbe telik a szemétkupacok felszámolása, ezért kérik a lakosság türelmét.

Azt azonban elmondhatjuk, hogy Berettyóújfaluban többségében rendszerető, portájukról, lakókörnyezetükről gondoskodó emberek élnek, ez látható, ha végigsétálunk a város utcáin. Az alábbi felvételen egy jó és egy rossz példát mutatunk, de eláruljuk, fotósunk szerencsére sokkal több jó példát tudott volna fotózni, mint rosszat. Ne felejtsük el, a tiszta környezet kialakítása és fenntartása közös ügyünk!

szemetkupacviragosberettyoujfalu

Szóljon hozzá!