precizbanner

ilonatavasz2019  

ablakállásmuszakiboltallas

 

A jó idő beköszöntével egyre többen veszik elő kerékpárjukat akár a munkába vagy bevásárolni igyekvők, a sportolni szándékozók vagy csak a friss levegőn kikapcsolódni szándékozók egyaránt. Szerencsések vagyunk, hiszen Berettyóújfalu számos pontja elérhető már biztonságos kerékpárúton, de örömteli hír, hogy idén újabb szakaszok épülnek, illetve egyes részek megújulnak városunkban.

kerekparut 03Berettyóújfalu belterületén jelenleg közel 10 km hosszúságú kerékpárút található - tudtuk meg Muraközi István polgármestertől - ami idén a mintegy 340 millió forintból megvalósuló pályázatnak - és a berettyóújfalui kivitelezőnek - köszönhetően másfél kilométerrel növekszik. A kivitelezés során megújul a teljes berettyószentmártoni szakasz, illetve új kerékpárút épül a Berettyó-laposon Bakonszeg irányába a várost jelző tábláig. A Földesi utcai kerékpárút kibővül a Nefelejcs és a Béke utcák közötti szakasszal, valamint hamarosan új úton kerékpározhatunk a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolától a Csendes temetőig.

 - A munkálatok az esős idő ellenére jól haladnak, várhatóan őszig mindenhol birtokba vehetik a kerékpárosok az új szakaszokat. Örömmel látjuk, hogy az eddig megépült kerékpárutakat is sokan használják, és egyre többen tesznek azért városunkban, hogy elmondhassuk "Berettyóújfalu, az egészséges város"- zárta mondandóját a polgármester. 

kerekparut 04

Szóljon hozzá!