precizbanner

gafem02

2019tavaszbanner

millenniumkicsi2

gazdatavasz

aurabannermedium2

trendybanner19

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

zoldvaros

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2019. augusztus 21. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Vegyes gyümölcsleves

Milánói sertésborda

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Zöldborsóleves

Rizses hús

"B" menü:

Zöldbableves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

ilonatavasz2019  

ablakállásmuszakiboltallas

 

A Bihari Polgári Esték vendége 2019. április 26-án Georg Spöttle biztonságpolitika szakértő, a Nézőpont Intézet elemzője volt, aki Migrációs problémák Európában címmel tartott előadást a Nadányi Zoltán Művelődési Ház színháztermében. Az est házigazdája Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere volt. KÉPGALÉRIA

Georg Spöttle előadása elején röviden összefoglalta munkásságát, amiből kiderült, hogy 25 éven át volt a német Bundeswehr (Németország hadereje, Szövetségi Védelmi Erő) tagja, mint ejtőernyős. Hét évig hivatásos katonaként, utána tartalékosi állományban teljesített szolgálatot. A nyugat-berlini rendőrtiszti főiskolán végzett és a Landeskriminalamt (Országos Bűnügyi Hivatal - Németország) felügyelőjeként a politikailag és vallásilag motivált bűncselekmények (terrorizmus) felderítése, terrorelhárítás volt a feladata. Afganisztánban és Pakisztánban is teljesített szolgálatot.

Georg Spöttle előadása 09Georg Spöttle előadása 01

A Közel-Kelet mindig érdekelte, megtanult arabul, sokat járt Iránban, Szíriában és számos más országban. Az állami megbízásokon kívül, saját költségen is folyamatosan utazik felmérni, megérteni, elemezni a világban zajló folyamatokat.

Előadásában a migráció okairól, veszélyeiről, hatásairól beszélt és sok tényszerű adattal alátámasztva, jövőbeni valós következményeire hívta fel a figyelmet, majd a résztvevők által feltett kérdésekre válaszolt.

A Bihari Polgári Esték következő része 2019. május 29-én 17 órai kezdettel kerül megrendezésre, ahol Dr. Papp Lajos, Széchenyi-díjas szívsebész tart előadást.

Georg Spöttle előadása 15Georg Spöttle előadása 10

Szóljon hozzá!